U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Sporthuis Abcoude

In juli 2019 is de bouw van Het Sporthuis Abcoude begonnen. Naar verwachting is het gebouw eind 2020 gereed.

Het Sporthuis is gelegen aan het Geinplein en krijgt een sportieve en brede maatschappelijke functie. De accommodatie bestaat uit een 25-meter zwembad (6-baans) en twee gymzalen voor de gymlessen van de vier basisscholen en voor alle zaalsporten. Als de scheidingswand tussen de twee zalen is geopend, ontstaat een grote sportzaal.. Ook komt er een sportkantine/ontmoetingsruimte voor tal van sociale activiteiten. Naar verwachting is het gebouw eind 2020 gereed.

Burgerinitiatief

Het Sporthuis Abcoude komt er dankzij een burgerinitiatief van Stichting Zwembad Abcoude en Stichting Abcoude Sport. Zij hebben zich ingezet voor een vervangende accommodatie voor zwembad Het Meerbad en de verouderde Kees Bonzaal. In 2017 is het initiatief ingediend bij de gemeente De Ronde Venen. Het burgerinitiatief wordt breed ondersteund door een groot deel van de bevolking van Abcoude en omgeving (3.250 handtekeningen). In september 2017 is het burgerinitiatief aan genomen door de gemeenteraad.

Steun van de gemeente

Opdrachtgever voor de bouw is Stichting Zwembad Abcoude. De gemeente steunt het initiatief met een eenmalige investeringsbijdrage (voor vervanging van de gymzalen) en de gemeente staat borg voor een lening door de initiatiefnemers bij de Bank Nederlandse Gemeenten. Daarnaast ontvangt Het Sporthuis jaarlijks een bijdrage van de gemeente voor de exploitatie. 

Kijk voor meer informatie over Het Sporthuis Abcoude op www.hetsporthuisabcoude.nl

Het Sporthuis Abcoude van-boven-links

Het Sporthuis Abcoude Voorzijde