U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Veilig recreëren op de Vinkeveense Plassen

Hoe kunt u veilig recreëren op de Vinkeveense Plassen in tijden van corona?

De Vinkeveense Plassen en de zandeilanden zijn populaire plekken, zeker op zonnige dagen. Om veilig te kunnen genieten van het water en de omgeving, is het belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Dat betekent: houd 1,5 meter afstand van elkaar en vermijd drukte. Bezoek de zandeilanden 4 en 5 het liefst met de fiets.

Vermijd drukte

Belangrijk uitgangspunt bij veilig recreëren is het vermijden van drukte. Het aantal parkeerplaatsen bij de zandeilanden 4 en 5 is beperkt. Daarom geldt de oproep om zoveel mogelijk met de fiets naar de eilanden te gaan. Bij de zandeilanden 1 en 2 is meer ruimte voor de auto. Via Google Maps is eenvoudig een actueel beeld te krijgen van verkeersdrukte. Zoek de locatie op (bijvoorbeeld zandeiland 4) en klik bij de kaartlaag op het icoontje Verkeer. Hoe roder de lijn op de weg, hoe drukker het is.

Houd afstand

Afstand houden, anderhalve meter, is de basisregel van alle coronamaatregelen. Dat geldt ook tijdens het recreëren, op de zandeilanden en in de boot op het water. Leden uit hetzelfde huishouden hoeven onderling geen 1,5 meter aan te houden. Dat geldt ook voor kinderen tot en met 12 jaar. Lukt het niet 1,5 meter afstand te houden, ga dan naar huis.

Afstand houden, anderhalve meter, is de basisregel van alle coronamaatregelen. Dat geldt ook tijdens het recreƫren, op de zandeilanden en in de boot op het water. Vanaf 1 juni mag je met meerdere personen op een boot. Leden uit hetzelfde huishouden hoeven onderling geen 1,5 meter afstand aan te houden. Dat geldt ook voor kinderen tot en met 12 jaar.

Regels voor veilig recreëren