U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Energie besparen en duurzaam wonen

Inkoopactie isolatiemaatregelen en zonnepanelen

Gemeente De Ronde Venen organiseert in samenwerking met Winst uit je woning voor huiseigenaren een grootschalige inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Hierdoor kunt u tegen lage kosten uw woning verduurzamen en energierekening verlagen. Ook kunt u als huiseigenaar subsidies aanvragen, uw cv-systeem waterzijdig laten inregelen en advies aan huis krijgen over het nemen van energiebesparende maatregelen. Meer informatie vindt u op Winstuitjewoning.nl.

Online hulp voor verduurzamen van uw woning

Jouwhuisslimmer.nl helpt woningeigenaren in De Ronde Venen met vragen en informatie rondom energie besparen en duurzaam wonen. Bijvoorbeeld over de aanschaf van zonnepanelen en over isoleren van uw woning. Via Jouwhuisslimmer.nl komt u ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Zonnepanelen op het dak van een ander

Wilt u graag schone energie opwekken maar is uw dak niet geschikt? Dan kunt u misschien gebruik maken van zonnepanelen op een ander dak. De coöperatie Zon op De Ronde Venen legt zonnepanelen op daken van de gemeente, zoals het dorpshuis Baambrugge het Veenweidebad in Mijdrecht. De stroom van deze zonnepanelen wordt beschikbaar voor inwoners.

U schrijft zich in 1 of meer zonnepanelen. Hierdoor wordt u lid en mede-eigenaar van de coöperatie. Alle deelnemers leggen geld in. Van het geld van alle deelnemers koopt de coöperatie zonnepanelen.

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op Duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief Duurzaamheid.

Aanvraag

Voor meer informatie over duurzaamheid kijk op www.duurzaamderondevenen.nl