NK Tegelwippen en de tegeltaxiservice

Groene tuinen zorgen ervoor dat het regenwater direct in de tuin komt. De bodem neemt dan het water op. Ook zorgt een groene tuin voor verkoeling tijdens hete zomers.

Kijk voor meer informatie op de website van het NK Tegelwippen. Hier geeft u ook eenvoudig het aantal gewipte tegels door.

Om het allemaal wat makkelijker te maken, heeft de gemeente de tegeltaxiservice opgezet.
Wij halen de tegels bij u op. De eerste ophaaldagen staan gepland op donderdag 22 september en op dinsdag 25 en woensdag 26 oktober.

• Op donderdag 22 september halen we de tegels op in de hele gemeente
  • Op dinsdag 25 oktober halen we de tegels op in Mijdrecht, Wilnis, De Hoef en Amstelhoek
  • Op Woensdag 26 oktober halen we de tegels op in Vinkeveen, Waverveen, Abcoude en Baambrugge

De tegeltaxi van 22 september zit zo goed als vol. De kans is groot dat uw tegels pas op de volgende ophaaldagen opgehaald worden. Dit is op 25 en 26 oktober. We houden u per mail op de hoogte.

We hanteren een maximum aan het aantal tegels dat we ophalen: maximaal 50 stoeptegels (30x30 cm), maximaal 20 grindtegels (40x60 cm) en maximaal 100 klinkers.

Voor het vervangen van tegels voor groen biedt het waterschap een subsidie. Kijk op deze link voor meer informatie.

logo DigiDNu een aanvraag tegels tegeltaxiservice doen via DigiD

Zonder inloggenNu een aanvraag tegels tegeltaxiservice doen zonder inloggen

Voor de tegeltaxiservice gelden de volgende voorwaarden:

• Om gebruik te maken van de tegeltaxiservice is aanmelding noodzakelijk (zie kopje 'Aanvraag');
  • Er moet minimaal 1 m2 tegel gewipt worden. Dit zijn 11 standaard stoeptegels (30 x 30 cm);
  • De tegels moeten te tillen zijn met de hand;
  • We nemen alleen tegels mee. Dus geen zand en ander materiaal;
  • De tegels liggen voor 8.00 uur op de ophaaldag klaar;
  • De tegels liggen aan de weg die goed toegankelijk is en waar ze goed zichtbaar zijn.

Het gebruik van de tegeltaxiservice is gratis voor inwoners, scholen en bedrijven van De Ronde Venen.

• Aanmelden voor de tegeltaxiservice kan via de bovenstaande links met DigiD of zonder DigiD.
  • Aanmelden voor de ophaaldagen van 11 en 12 april 2022 kan tot en met woensdag 6 april 2022. Helaas kunnen wij bij aanmeldingen na deze datum de tegels niet meer ophalen.