Uw buurt en de openbare ruimte

De openbare ruimte is wat u ziet als u de voordeur uitstapt en uw buurt in gaat.

• Een melding doen over de openbare ruimte

U kunt een melding doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld over afval, vervuiling, groen, onderhoud, obstakels, verkeer, overlast, of graffiti.

• Openbaar groen

De Ronde Venen is een gemeente die veel waarde hecht aan het groen. De werkzaamheden aan het groen zijn voor een belangrijk deel seizoensgebonden.

• Straatverkoop en verkoop aan de deur (venten) aanmelden

Voor de verkoop van kleine artikelen op straat of aan de deur heeft u geen standplaats nodig. U moet zich wel aan voorwaarden houden.

• Veiligheid en overlast

De gemeente zorgt er voor dat u veilig kan wonen en werken en probeert overlast te beperken.

• Hondenpoep en hond aanlijnen

Om ervoor te zorgen dat u en uw hond buiten kunnen genieten zonder dat anderen er last van hebben, zijn er belangrijke regels.

• Riool

De gemeente zorgt voor het hoofdrioolstelsel. Ze gaat over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan.

• Speelterreinen

De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speeltoestellen en trapveldjes

• Activiteit in de buurt organiseren

Wilt u een straatfeest, buurtbarbecue of een andere activiteit organiseren? Bekijk hier wat u moet melden.

• Bewonersbudget

U kunt een budget aanvragen voor activiteiten of onderhoud.

• Sponsor of adopteer een bankje

De Ronde Venen kent veel bankjes waarop het prettig is even tot rust te komen. Inwoners en bedrijven kunnen een bankje adopteren of sponsoren.

• Houtstook

Een open haard, vuurkorf of barbecue geeft warmte en gezelligheid. Het stoken van zo’n houtvuurtje heeft ook een andere kant.