U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Uw buurt en de openbare ruimte

De openbare ruimte is wat u ziet als u de voordeur uitstapt en uw buurt in gaat.

• Een melding doen over de openbare ruimte

U kunt een melding doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld over afval, vervuiling, groen, onderhoud, obstakels, verkeer, overlast, of graffiti.

• Openbaar groen

De Ronde Venen is een gemeente die veel waarde hecht aan het groen. De werkzaamheden aan het groen zijn voor een belangrijk deel seizoensgebonden.

• Straatverkoop en verkoop aan de deur (venten) aanmelden

Voor de verkoop van kleine artikelen op straat of aan de deur heeft u geen standplaats nodig. U moet zich wel aan voorwaarden houden.

• Veiligheid en overlast

De gemeente zorgt er voor dat u veilig kan wonen en werken en probeert overlast te beperken.

• Hondenpoep en hond aanlijnen

Om ervoor te zorgen dat u en uw hond buiten kunnen genieten zonder dat anderen er last van hebben, zijn er belangrijke regels.

• Riool

De gemeente zorgt voor het hoofdrioolstelsel. Ze gaat over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan.

• Speelterreinen

De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speeltoestellen en trapveldjes

• Activiteit in de buurt organiseren

Wilt u een straatfeest, buurtbarbecue of een andere activiteit organiseren? Bekijk hier wat u moet melden.

• Bewonersbudget

U kunt een budget aanvragen voor activiteiten of onderhoud.

• Sponsor of adopteer een bankje

De Ronde Venen kent veel bankjes waarop het prettig is even tot rust te komen. Inwoners en bedrijven kunnen een bankje adopteren of sponsoren.

• Houtstook

29 juli 2021

Wat zijn de gevolgen van het stoken van hout? Fijnstof en andere ongezonde stoffen komen vrij. Door het goed stoken van hout kan veel hinder voorkomen worden en neemt de uitstoot van gevaarlijke stoffen af.