U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Uw buurt en de openbare ruimte

De openbare ruimte is wat u ziet als u de voordeur uitstapt en uw buurt in gaat.

• Een melding doen over de openbare ruimte

Een melding doen over de openbare ruimte U kunt een melding doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld over afval, vervuiling, groen, onderhoud, obstakels, verkeer, overlast, of graffiti.

• Openbaar groen

Openbaar groen De Ronde Venen is een gemeente die veel waarde hecht aan het groen. De werkzaamheden aan het groen zijn voor een belangrijk deel seizoensgebonden.

• Straatverkoop en verkoop aan de deur (venten) aanmelden

Straatverkoop en verkoop aan de deur (venten) aanmelden Voor de verkoop van kleine artikelen op straat of aan de deur heeft u geen standplaats nodig. U moet zich wel aan voorwaarden houden.

• Veiligheid en overlast

Veiligheid en overlast De gemeente zorgt er voor dat u veilig kan wonen en werken en probeert overlast te beperken.

• Hondenpoep en hond aanlijnen

Hondenpoep en hond aanlijnen Om ervoor te zorgen dat u en uw hond buiten kunnen genieten zonder dat anderen er last van hebben, zijn er belangrijke regels.

• Riool

Riool De gemeente zorgt voor het hoofdrioolstelsel. Ze gaat over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan.

• Speelterreinen

Speelterreinen De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speeltoestellen en trapveldjes

• Activiteit in de buurt organiseren

Activiteit in de buurt organiseren Wilt u een straatfeest, buurtbarbecue of een andere activiteit organiseren? Bekijk hier wat u moet melden.

• Bewonersbudget

Bewonersbudget U kunt een budget aanvragen voor activiteiten of onderhoud.