Uw buurt en de openbare ruimte

De openbare ruimte is wat u ziet als u de voordeur uitstapt en uw buurt in gaat.

• Een melding doen over de openbare ruimte

Melding openbare ruimte U kunt een melding doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld over afval, vervuiling, groen, onderhoud, obstakels, verkeer, overlast, of graffiti.

• Openbaar groen

Uw buurt en de openbare ruimte De Ronde Venen is een gemeente die veel waarde hecht aan het groen. De werkzaamheden aan het groen zijn voor een belangrijk deel seizoensgebonden.

• Straatverkoop en verkoop aan de deur (venten) aanmelden

Uw buurt en de openbare ruimte Voor de verkoop van kleine artikelen op straat of aan de deur heeft u geen standplaats nodig. U moet zich wel aan voorwaarden houden.

• Veiligheid en overlast

Uw buurt en de openbare ruimte De gemeente zorgt er voor dat u veillig kan wonen en werken en probeert overlast te beperken.

• Hondenpoep en hond aanlijnen

Uw buurt en de openbare ruimte Om ervoor te zorgen dat u en uw hond buiten kunnen genieten zonder dat anderen er last van hebben, zijn er belangrijke regels.

• Riool

Uw buurt en de openbare ruimte De gemeente zorgt voor het hoofdrioolstelsel. Ze gaat over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan.

• Speelterreinen

Uw buurt en de openbare ruimte De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speeltoestellen en trapveldjes

• Activiteit in de buurt organiseren

Uw buurt en de openbare ruimte Wilt u een straatfeest, buurtbarbecue of een andere activiteit organiseren? Bekijk hier wat u moet melden.

• Bewonersbudget

Uw buurt en de openbare ruimte U kunt een budget aanvragen voor activiteiten of onderhoud.