U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Wonen in een recreatieverblijf

In De Ronde Venen is permanent wonen in een recreatieverblijf niet toegestaan. Dat staat in het bestemmingsplan van het gebied. In een bestemmingsplan van een gebied staat de functie van een gebied, bijvoorbeeld wonen, werken of groen. Permanent wonen in een gebied met een recreatieve bestemming, is niet toegestaan. U zult dus ergens anders een hoofdverblijf moeten hebben waar u feitelijk woont en uw dagelijks leven zich afspeelt.

Beschrijving

Inschrijven in de Basisregistratie Personen en wonen in een recreatieverblijf

Volgens de Wet basisregistratie personen bent u verplicht om u in te schrijven op het adres waar u daadwerkelijk woont. Dat moet u ook doen als u in een recreatieverblijf woont.

Als u zich niet inschrijft op het adres waar u daadwerkelijk woont, dan loopt u risico om een boete te krijgen. Bovendien is het voor de gemeente belangrijk om te weten waar iemand woont, bijvoorbeeld in geval van een calamiteit.

Als de gemeente uw inschrijving in de Basisregistratie Personen accepteert, betekent dat niet dat de gemeente uw inschrijving in een recreatieverblijf goedkeurt of dat het is toegestaan om in het recreatieverblijf te wonen.

Voorwaarden

Onder een recreatieverblijf wordt onder andere verstaan:

  • Vakantiewoning
  • Recreatieappartement
  • Chalet
  • Stacaravan
  • Boot

U leest in het bestemmingsplan of wonen in het verblijf is toegestaan.

Aanvraag

Heeft u nog vragen omtrent wonen in een recreatieverblijf, neem dan contact op met de afdeling Omgevingszaken van de gemeente.

Aanpak

Wat gebeurt er als u toch in een recreatieverblijf woont?

Als u, ondanks het verbod, toch permanent in een recreatieverblijf woont, kan de gemeente hiertegen handhaven. Woont u dus permanent in een recreatieverblijf? Dan adviseren wij u om te verhuizen naar een andere, legale woonruimte.