Vanaf gistermiddag 17:00 uur wordt er spoedonderhoud gepleegd aan de performance van de website. Vandaag vindt er ook onderhoud plaats. Tijdens het onderhoud blijft het mogelijk om zaken te doen via DigiD en/of eHerkenning. Mogelijk kan dit vanwege het onderhoud wat langer duren dan gewoonlijk.

Gemeentewapen

In het gemeentewapen zijn de wapens van de voormalige gemeenten De Ronde Venen en Abcoude gecombineerd.

Gemeentewapen De Ronde VenenHet gemeentewapen van De Ronde Venen is vastgesteld bij Koninklijk Besluit van 30 augustus 2016. In het gemeentewapen zijn de wapens van de voormalige gemeenten De Ronde Venen en Abcoude gecombineerd. Het wapen bestaat uit vier delen met een dwarsbalk. In het deel linksboven staat het Lam Gods - dat Mijdrecht representeert - afgebeeld. In het deel rechtsboven zijn de sleutels van Abcoude-Proostdij te zien. Linksonder is de vink in goud van Vinkeveen en Waverveen afgebeeld en rechtsonder de zuilen van Abcoude-Baambrugge. In het midden is in een dwarsbalk de slang uit het wapen van de voormalige gemeente Wilnis te zien. 

Het gemeentewapen is in overleg met de historische vereniging De Proosdijlanden en de historische kring Abcoude/Baambrugge tot stand gekomen.