Ondernemen in De Ronde Venen

Contact Accountmanager Bedrijven

Onderwerpen Ondernemen in de Ronde Venen

• Uw Contactpersoon

Ondernemers en bedrijven in De Ronde Venen kunnen met vragen, problemen of klachten in de Gemeente De Ronde Venen terecht bij de accountmanager bedrijven.

• Ondernemen in coronatijd

Hier vindt u alle informatie over verschillende regelingen voor ondernemers vanuit de gemeente, de Provincie en Rijksoverheid.

• Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Heeft u minder inkomsten door corona? En kunt u uw woonlasten niet meer betalen? Dan heeft u misschien recht op TONK.

• Bedrijf starten en vestigen

Wilt u zich als bedrijf vestigen in de gemeente, wilt u uw bedrijf verhuizen of uitbreiden? In sommige gevallen moet u dit melden of heeft u een vergunning nodig.

• Bedrijfsvoering

Voor hulp bij de start, de ontwikkeling of bedrijfsvoering van uw onderneming, kunt u bij de Gemeente De Ronde Venen terecht.

• Op zoek naar gemotiveerd personeel?

Wilt u kennismaken met potentiële vakmensen? Kom dan in contact met het Werkcentrum.

• Een evenement of activiteit organiseren

U heeft toestemming of een vergunning nodig als u een evenement wilt organiseren waar publiek naartoe mag komen.

• Inkoop en aanbesteding

De gemeente De Ronde Venen moet zich bij het inkopen van diensten, leveringen en werken, houden aan (Europese) aanbestedingsregels.

• Belastingen voor ondernemers

Sinds 1 januari 2016 voert Gemeentebelastingen Amstelland de belastingheffing uit van de gemeente De Ronde Venen.

• Gemeentelijk ondernemersbeleid

Deze beleidsnota heeft als inzet de versterking van de economie in De Ronde Venen. Economisch beleid kent een sterke relatie met onder meer sociale zaken, ruimtelijke ordening en milieu.

• Ruimtebehoefteonderzoek

De bedrijventerreinmarkt trekt aan. Vanwege lokale en regionale ontwikkelingen heeft gemeente De Ronde Venen in 2019 de ruimtebehoefte van bedrijven in beeld laten brengen.

• Subsidies en financiële ondersteuning

Lees hier wat de mogelijkheden zijn voor het aanvragen van subsidie en bekijk hier het subsidieregister.