Stappenplan bij bouw- en verbouwplannen

Past uw (ver)bouw in het bestemmingsplan en regelgeving? Hoe kan u uw (ver)bouwplannen voorbereiden? Waar dient u rekening meet te houden tijdens de (ver)bouw?

• Past uw (ver)bouw binnen de regelgeving?

Gemeentelijk beleid en regelgeving Als u gaat bouwen is het handig om te weten of dit wel mag. Bekijk dan het bestemmingsplan voordat u start met uw plannen. Of bekijk andere gegevens, bijvoorbeeld kadastrale gegevens.

• Uw (ver)bouw voorbereiden

Bouwen, verbouwen en slopen Wilt u iets bij of aan uw woning bouwen, of een ander pand bouwen of verbouwen? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig.

• Tijdens de (ver)bouw

Bouwen, verbouwen en slopen Heeft u een container of wegafsluiting voor uw werkzaamheden nodig? Of wilt u weten hoe de gemeente toezicht houdt op uw verbouw?