Vertrouwenspersoon in de jeugdhulp

Wat doet de vertrouwenspersoon?

Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de hulp die u krijgt. Als u er niet uitkomt met de hulpverlener, kunt u contact opnemen met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar uw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon uw verhaal altijd serieus nemen. U zoekt samen uit wat er aan de hand is. Als er dingen moeten veranderen, ondersteunt de vertrouwenspersoon u bij de stappen die daarvoor nodig zijn. Van hulp bij brieven of e-mails schrijven tot ondersteuning bij klachtgesprekken. En van uitleg over rechten en plichten tot bemiddeling bij contactherstel.

Het AKJ is bereikbaar via T. 088 555 1000 of E. info@akj.nl.

U kunt ook chatten met een vertrouwenspersoon via www.akj.nl. De chat is beschikbaar van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben volgens de Jeugdwet recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Hiervoor kunt u terecht bij AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp.

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. De vertrouwenspersonen van het AKJ zijn onafhankelijk en niet in dienst van gemeenten of andere instellingen.