Afvalscheidingspas

Werkt uw afvalscheidingspas niet meer? Heeft er u er nog geen? Vraag dan online een nieuwe aan.

Vraag een afvalscheidingspas aan

Zo ziet de afvalscheidingspas er uit

afvalscheidingspas

In onze gemeente heeft u een afvalscheidingspas nodig:

  • als u afval weg wilt brengen naar het afvalbrengstation
  • als u gebruik maakt van een (ondergrondse) verzamelcontainer voor restafval, papier of GFTE (Groente-, Fruit- Tuinafval en Etensresten)

Deze pas is in bruikleen en hoort bij uw adres. Per adres wordt maximaal 1 afvalscheidingspas verstrekt. Verhuist u? Laat dan deze pas achter in de woning.

Contact

Heeft u toch nog andere vragen, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om te helpen! U kunt ons bereiken via:

Veelgestelde vragen over de afval(scheidings)pas en ondergrondse containers

Mijn pas werkt niet meer op de ondergrondse container, wat moet ik doen?

Als uw pas niet meer werkt op de ondergrondse container, hebben we het pasnummer nodig om het probleem te onderzoeken. Mogelijk gebruikt u een pas die niet bij uw adres hoort. Vraag online een nieuwe pas aan via bovenstaand formulier.

Ik heb geen afvalscheidingspas ontvangen omdat ik nieuw ben komen wonen of de brief met pas heb gemist. Wat moet ik doen?

Als u nieuw bent komen wonen of de brief met pas heeft gemist, kunt u een online nieuwe pas aanvragen via bovenstaand formulier. We zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een afvalscheidingspas ontvangt.

Ik ben mijn afvalscheidingspas kwijt. Wat is de procedure?

Bent u uw afvalscheidingspas kwijt,  vraag dan online een nieuwe pas aan via bovenstaand formulier. 

Hoe moet ik de ondergrondse container gebruiken als ik niet weet hoe het werkt?

Op elke nieuwe container is een uitleg met een sticker te vinden over hoe het werkt. Volg deze instructies om uw afval correct in de container te deponeren. Heeft u toch nog vragen? Bel dan met ons Klant Contact Centrum via 0297 29 16 16. Of stuur een e-mail naar afval@derondevenen.nl. Wij helpen u graag!

Mijn afvalscheidingspas werkt niet meer. Wat nu?

Als uw afvalscheidingspas niet meer werkt, kunt u online een nieuwe pas aanvragen via bovenstaand formulier. Voordat u een nieuwe pas krijgt controleren we uw melding om te zien of de pas geblokkeerd is.

Kan ik nu iedere ondergrondse container gebruiken?

Nee, bewoners hebben een brief ontvangen waarin staat welke container ze kunnen gebruiken. Bent u de brief kwijt? Stuur dan een e-mail naar afval@derondevenen.nl, zodat wij u het overzicht kunnen sturen. Wij zijn ermee bezig om deze informatie ook op onze website te plaatsen.

Kan iemand anders nu ook afval in onze ondergrondse container gooien?

Nee, de ondergrondse container is alleen bedoeld voor mensen die er recht op hebben. Anderen mogen hier geen gebruik van maken.

De administratiekosten van een vervangende pas zijn €15,70. Bent u een nieuwe inwoner van onze gemeente dan ontvangt u deze eenmalig gratis.