Aanpassingen bushaltes

Aanpassingen bushaltes in 4 grootste dorpen in De Ronde Venen

Sinds de nieuwe dienstregeling (11 december 2022) is ingegaan, zijn de buslijnen 126, 130 en de buurtbus door de gemeente De Ronde Venen versneld. De vervolgplannen bestaan uit aanpassingen van diverse bushaltes in de 4 grootste dorpen in De Ronde Venen. Dit zijn Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Abcoude. Met de aanpassingen verbeteren we haltes ten aanzien van toegankelijkheid, veiligheid, aantrekkelijkheid en gemak. Hiermee geven we een kwaliteitsimpuls aan het openbaar vervoer in De Ronde Venen. 

Wat

In totaal past de gemeente 53 bushaltes omdat ze niet meer voldoen aan de eisen voor toegankelijkheid. De aanpassingen bestaan uit: 

  • Het verwijderen van 5 haltes die zijn geschrapt sinds de ingang van de nieuwe dienstregeling
  • Het aanpakken van de toegankelijkheid van 48 haltes. Denk aan: wachtvoorzieningen toevoegen, oversteekvoorzieningen aanpassen, belijning aanpassen en perrons verbreden, verhogen en/of verlengen
  • Het aanpassen van fietsparkeervoorzieningen van 29 haltes

Fietsparkeervoorzieningen 

In totaal worden er 128 fietsparkeervoorzieningen bijgeplaatst. Daarbij worden de klemmen van 96 opgeheven fietsparkeerplekken opnieuw gebruikt. Ook worden er 130 fietsparkeerplekken verplaatst. Netto komen er in totaal dus 32 fietsparkeerplekken bij.

Waar

Er is bij het maken van dit plan gekeken naar de haltes in de 4 grootste dorpen: Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Abcoude. De wens om ook haltes in kleinere dorpen en buitengebieden in de toekomst te verbeteren ligt er wel.

Wanneer

Voorbereidingen zijn gestart en op 10 juni starten de werkzaamheden.

Bushaltes De Ronde Venen