Recreatie

De Vinkeveense Plassen, het natuurreservaat Botshol, UNESCO-werelderfgoed De Stelling van Amsterdam en het open polderlandschap van het Groene Hart, ontdek en beleef het in De Ronde Venen!

Wat is er te doen in De Ronde Venen?

  • De Vinkeveense Plassen bieden mogelijkheden om te varen, duiken, zwemmen en nog veel meer! Voor meer informatie kunt u terecht bij het TIP in Vinkeveen (zie contact) of op de website van Recreatieschap Stichtse Groenlanden.
  • Volgens de Duikersgids is de duikzone bij zandeiland 4 in de Vinkeveense Plassen één van de mooiste duiklocaties van Nederland. Duikvergunningen zijn verkrijgbaar bij Airdiving.
  • Natuurreservaat Botshol is een beschermd vogelgebied waar u (buiten het broedseizoen) kunt wandelen, varen of kanoën.
  • Het landschap van De Ronde Venen maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Er zijn maar liefst zes forten in De Ronde Venen te vinden. Deze fortenfietsroute voert u erlangs! Op de website van de Stelling van Amsterdam vindt u nog vele andere mogelijkheden om dit bijzondere culturele erfgoed te ervaren.
  • Het Groene Hart polderlandschap leent zich uitstekend voor wandel-, fiets- of vaartochten. Op de website van website Routesinutrecht.nl vindt u verschillende routes met name voor wandelen en fietsen. Voor een mooi vaarrondje kunt u de website van het Sloepennetwerk raadplegen.
  • Informatie over activiteiten en evenementen in de gemeente vindt u op de website www.uitinderondevenen.nl.

Bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) Vinkeveen kunt u terecht voor kaarten, folders of persoonlijk advies.

Toeristisch Informatie Punt Vinkeveen Haven
Herenweg 144
3645 DT Vinkeveen