U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Familiegroepsplan

Heeft u hulp of ondersteuning voor uw kind of uw gezin? En weet u zelf al hoe u uw hulp of ondersteuning wilt regelen? Dan kunt u dit opschrijven in een familiegroepsplan en bij de gemeente indienen.

In het familiegroepsplan kunt u opschrijven wat de problemen zijn. U kunt hierin ook opschrijven welke ondersteuning het beste is voor u of degene voor wie u het plan schrijft. Als er veel aan de hand is in uw gezin of met uw kinderen, helpt het om een familiegroepsplan te maken met mensen die dichtbij u staan. Zij kennen uw situatie en begrijpen mogelijk welke hulp bij u en uw gezin past.

Het maken van een familiegroepsplan is niet verplicht. Wel is uw plan voor de gemeente heel belangrijk in het besluit over welke ondersteuning het beste is in uw situatie.

U kunt het familiegroepsplan printen en invullen. Daarna stuurt u het naar Gemeente De Ronde Venen, t.a.v. afdeling Sociaal Domein, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

Als de gemeente uw familiegroepsplan heeft ontvangen wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Hulp nodig?

U kunt voor het schrijven van dit plan ook hulp vragen. Bijvoorbeeld bij het Kernteam of bij het Servicepunt.

U kunt ook gebruik maken van een Eigen Plancoach. Dit is een onafhankelijke coördinator die alle benodigde informatie verzamelt en mensen uitnodigt om samen een plan te maken. Hulpverleners gaan dan werken op basis van dat plan.