OV-maatje

Voelt u zich onzeker om met het OV te reizen maar wilt u de mogelijkheden wel graag ontdekken? Dat kan! De gemeente biedt namelijk de mogelijkheid om praktische reiservaring op te doen onder begeleiding van een OV-maatje.

Met een OV-maatje krijgt u vertrouwen

Vanuit uw dorp brengt het OV u overal naartoe. Toch is er nog veel onbekend over de reismogelijkheden. Ook vinden mensen het vaak spannend of eng om de bus of trein eens te proberen. Wilt u graag kennismaken met het OV maar heeft u daarbij nog een steuntje in de rug nodig? Dat kan! De gemeente biedt u de mogelijkheid om praktische reiservaring op te doen onder begeleiding van een OV-maatje.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt, nemen we contact op om uw situatie kort te bespreken en u te koppelen aan een OV-maatje. Eerst wordt uitgelegd hoe het OV werkt en wat u allemaal nodig heeft. Daarna maakt u samen met het OV-maatje een OV-reis die u zelf uitkiest. U wordt persoonlijk begeleid in alle fases van deze reis. Met de nieuwe kennis en ervaring kunt u daarna zelf op pad gaan om het OV verder te ontdekken! 

Aanmelden

Heeft u belangstelling? Aanmelden kan bij het servicepunt van de gemeente.

Telefoonnummer: 06 28 660 710
E-mail: ovmaatje@derondevenen.nl

Sfeerafbeelding pagina OV-maatje