Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

 • De Ronde Venen presenteert solide begroting voor 2024

  27 september 2023

  Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag 21 september de gemeenteraad de concept-programmabegroting 2024 aangeboden. De conceptbegroting sluit en laat een klein overschot zien. De gemeenteraad behandelt de begroting in zijn vergadering van 2 november.

 • Werkzaamheden aan de Herenweg te Vinkeveen

  27 september 2023

  Vanaf 2 oktober gaat de gemeente De Ronde Venen beginnen met werkzaamheden aan de Herenweg. Deze weg vereist dringend onderhoud en krijgt ook een nieuwe inrichting. Voorafgaand aan de werkzaamheden is er gesproken met bewoners en ondernemers om draagvlak te creëren. Het aannemersbedrijf AW Onderhoud uit Mijdrecht is verantwoordelijk voor deze werkzaamheden.

 • Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen goedgekeurd door de gemeenteraad

  27 september 2023

  Het Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen hebben groen licht gekregen van de gemeenteraad! Op donderdag 21 september stemde de gemeenteraad in met het Ruimtelijk Kader Centrumplan Vinkveen en het Mobiliteitsplan Centrumplan Vinkeveen. Twee plannen waarbij de bouw van ruim 200 woningen en een verkeersveilige infrastructuur hand in hand gaan. Wethouder Vijselaar is enorm verheugd met deze uitkomst: "Ik ben een gelukkig mens dat de gemeenteraad dit plan omarmt en dat we nu met volle kracht vooruit kunnen. We staan te popelen om de volgende stappen te zetten", aldus de enthousiaste wethouder. “Dit is echt een kroon op ieders werk die hier al jarenlang mee bezig is om dit voor elkaar te krijgen.”

 • Gemeente geeft aandacht aan laaggeletterdheid met escapecaravan

  20 september 2023

  Hoe voelt het om laaggeletterdheid te zijn? Waar loop je dan tegenaan? Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Om te laten ervaren hoe dat voelt én om de signalen te herkennen, stond donderdag 14 september een escapecaravan op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Ook wethouder Cees van Uden probeerde hem uit.

 • Lever lachglascilinders in bij het afvalbrengstation in Abcoude of Mijdrecht

  25 september 2023

  Lachgascilinders die in het restafval terecht komen, kunnen ontploffingen veroorzaken in vuilniswagens, afvalcontainers en verbrandingsovens. Dit is gevaarlijk voor medewerkers en deze ontploffingen zorgen ook voor schade aan vrachtwagens en installaties. Daarom roept gemeente De Ronde Venen op lachgascilinders in te leveren bij het afvalbrengstation. Zodat deze cilinders op een veilige manier verwerkt worden.

 • Succesvolle World Cleanup Day in De Ronde Venen

  27 september 2023

  Afgelopen weekend, op vrijdag 15 en zaterdag 16 september, namen 75 inwoners en bedrijfsmedewerkers actief deel aan het opruimen van zwerfafval in De Ronde Venen. Deze actie werd opgestart in het kader van World Cleanup Day. In meer dan 200 landen gingen inwoners en organisaties aan de slag met een grote schoonmaakbeurt. Het is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Ook in De Ronde Venen werd enthousiast meegedaan. Wethouders Anja Vijselaar (economie) en Maarten van der Greft (afval) openden vrijdag de eerste grote schoonmaakactie bij Firma Van Walraven.

 • Mijdrecht fietst naar werk

  25 september 2023

  Gemeente De Ronde Venen, Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen en Goed op Weg werken samen aan de verbetering van de bereikbaarheid van Mijdrecht voor werknemers. Bedrijven en andere instanties konden een scan naar het huidige mobiliteitsgedrag van hun werknemers laten doen. Daaruit kwam naar voren dat het fietsgebruik nog ruimte voor groei heeft. Meer werknemers op de fiets zorgen voor minder auto’s en een betere gezondheid. Werknemers krijgen nu de mogelijkheid om een e-bike uit te proberen tijdens één van de roadshows die worden georganiseerd.

 • Scholen in De Ronde Venen pakken zwerfafval aan

  18 september 2023

  Vorige week bracht wethouder Maarten van der Greft een bezoek aan de Driehuisschool in Mijdrecht. De reden? Scholieren te informeren over het ‘Adoptieproject Zwerfafval’, een veelbelovend initiatief waarbij basisscholen een actieve rol spelen in het schoonhouden van de eigen omgeving. Naast het schoonhouden van hun schoolplein, nemen leerlingen ook de verantwoordelijkheid voor een deel van de directe omgeving rondom school. Als het vooraf bepaalde gebied schoon is gehouden worden de scholen beloond. Elke klas ontvangt € 100,- aan het eind van het jaar. Over de besteding van het bedrag kan de klas zelf stemmen.

 • Kom op 21 september naar de Mobiliteitsstand op de markt van Mijdrecht

  14 september 2023

  Wij hechten veel waarde aan mobiliteit binnen onze gemeente, mobiliteit gaat over veel meer dan reizen. Het gaat erom dat je de middelen hebt om te kunnen doen wat je zou willen doen. Binnen de gemeente streven we ernaar om het reizen van A naar B zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken voor onze inwoners. Om u uitgebreid te informeren over de mogelijkheden die er zijn, nodigen wij u van harte uit om op donderdag 21 september tussen 10.00 uur en 14.00 uur onze Mobiliteitsstand op de markt te bezoeken.

 • Eerste fietsrotonde Mijdrecht feestelijk geopend

  14 september 2023

  6 september is de eerste fietsrotonde van De Ronde Venen in Mijdrecht op de kruising van de Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan officieel geopend. Na een periode van intensieve werkzaamheden aan het kruispunt en de omliggende wegen, markeert deze verandering een grote stap voorwaarts in de verkeersveiligheid van de gemeente.