Gratis energiescan

De energiescan laat zien wat het energiegebruik is in uw bedrijf en welke besparingsmogelijkheden daarbij passen.

Energie besparen?

Het afgelopen jaar heeft de gemeente 38 bedrijven gratis energiescans aangeboden. Ze kregen een rapport op maat met daarin zowel de wettelijk verplichte als de overige geadviseerde maatregelen, inclusief terugverdientijden en besparingen. Een jaar lang konden ze telefonisch advies vragen bij offertes en aanbestedingen. Tijdens het eerste jaar heeft 50% van de deelnemers minstens één maatregel afgerond. Veel maatregelen vergen namelijk een langere voorbereiding. De besparing van deze 38 bedrijven tot nu toe is 53.000 kWh elektriciteit en 13.000 m3 gas per jaar.

Gratis energiescan

Door de huidige energietarieven is het voor ondernemers van groot belang om zo min mogelijk energie te verbruiken. De provincie Utrecht en gemeente De Ronde Venen bieden mkb-ondernemers een gratis energiescan aan. De energiescan laat zien wat het energiegebruik is in uw bedrijf en welke besparingsmogelijkheden daarbij passen. Voor de eerste ronde zijn er circa 20 energiescans beschikbaar, waarbij geldt op = op.

Wat houdt de energiescan in?

Een gespecialiseerde adviseur van Klimaatroute voert de energiescan uit. Hierbij kijkt de adviseur onder andere naar verlichting, verwarming en isolatie van uw bedrijfspand. Een energiescan geeft inzicht in haalbare en betaalbare energiebesparende maatregelen. Ook geeft de adviseur gratis een jaar lang advies en begeleiding bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen als deze worden toegepast.

Voor de eerste ronde zijn er circa 20 energiescans beschikbaar, waarbij geldt op = op

Na de eerste ronde wordt er gekeken of de scan past bij de behoefte van ondernemers en volgt er mogelijk een volgende ronde.

Direct aanmelden

Aanmelden kan via www.derondevenen.nl/energiescan

Informatie over de Klimaatroute ondernemers energiescan