Vrijwilligersverzekering

In De Ronde Venen zijn veel vrijwilligers actief in diverse verenigingen. Om er zeker van te zijn dat organisaties en hun vrijwilligers voldoende verzekerd zijn, heeft de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer Achmea. Klik hier voor meer informatie.

De vrijwilligersverzekering is voor instellingen waar vrijwilligers onverplicht en onbetaald werk doen voor anderen of de samenleving (of een vergoeding hiervoor krijgen binnen de kaders van de belastingdienst). Deze verzekering is ook voor maatschappelijke stagiaires in het voortgezet onderwijs en mantelzorgers.

Heeft u een algemene vraag over de vrijwilligersverzekering? Bel dan met Centraal Beheer Achmea op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via T. 055 579 8164.

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers zijn verzekerd voor:

  • ongevallen en schade/verlies persoonlijke eigendommen
  • aansprakelijkheid
  • rechtsbijstand
  • verkeersaansprakelijkheid

De vrijwilligersverzekering is een aanvulling op de eigen aansprakelijkheidsverzekering van de instelling. Het gaat dus niet om een vervanging van de eigen verzekering.

Schade melden

  1. U vult uw melding in via dit formulier.
  2. De vrijwilliger of organisatie stuurt het ingevulde schadeformulier naar de gemeente.
  3. Voordat de schadeclaim door de gemeente wordt ingediend bij de verzekeraar, controleert de gemeente of het gaat om een melding in de zin van de Vrijwilligerspolis.
  4. Na de melding van de gemeente neemt de verzekeringsmaatschappij rechtstreeks contact op met de vrijwilliger, mantelzorger of organisatie. De schade wordt eveneens rechtstreeks met de vrijwilliger afgewikkeld. De gemeente wordt op de hoogte gehouden over de afwikkeling van de schade.