Parkeerontheffing blauwe zone aanvragen of wijzigen

Bewoners van een parkeerschijfzone kunnen een ontheffing aanvragen voor het gebruik van de parkeerschijf. 

Om een parkeerontheffing blauwe zone aan te vragen, heeft u nodig:

  • het geldige kenteken van het voertuig
  • uw adresgegevens

De voorwaarden per parkeerschijfzone zijn verschillend. Bij een afwijzing van de parkeerontheffing krijgt u het betaalde bedrag niet terug. Deze kosten zijn namelijk voor het behandelen van uw aanvraag. Bekijk daarom eerst de de Beleidsregels, voordat u een ontheffing aanvraagt. Een ontheffing kost € 46,45 en is vijf jaar geldig.

Ontheffing aanvragen

Alleen voor onderstaande parkeerschijfzones kunt u een ontheffing aanvragen. Per zone staat aangegeven wie in aanmerking voor een ontheffing komt. De ontheffing geldt alleen voor de parkeerschijfzone waar u een ontheffing voor heeft aangevraagd.

Centrum Mijdrecht

Woont u binnen de parkeerschijfzone, dan kunt u een ontheffing aanvragen; Het maximaal aantal ontheffingen voor bewoners bedraagt twee per adres. Het maximaal aantal ontheffingen is afhankelijk van de parkeergelegenheid op eigen terrein. Indien er voldoende ruimte is voor het parkeren van één motorvoertuig op eigen terrein, wordt dit afgetrokken van het maximaal aantal ontheffingen. Het aanvragen van een bezoekersontheffing is niet mogelijk.

Hier vindt u de Beleidsregels parkeerschijfzone Mijdrecht.

Vinkeveen

Woont u of heeft u een instelling waar bedrijfs- of beroepsmatig werkzaamheden worden verricht binnen de parkeerschijfzone, dan kunt u een ontheffing aanvragen; Het maximaal aantal ontheffingen voor bewoners bedraagt twee per adres. Het maximaal aantal ontheffingen is afhankelijk van de parkeergelegenheid op eigen terrein. Indien er voldoende ruimte is voor het parkeren van één motorvoertuig op eigen terrein, wordt dit afgetrokken van het maximaal aantal ontheffingen. Het aanvragen van een bezoekersontheffing is niet mogelijk.

Hier vindt u de Beleidsregels parkeerschijfzone Vinkeveen.

Abcoude

Hier vindt u de plattegronden van onderstaande locaties in Abcoude.

Zone 1 Abcoude (Parkeerterrein station Abcoude)

Woont u binnen de parkeerschijfzone, dan kunt u een ontheffing aanvragen;

Het maximaal aantal ontheffingen voor bewoners bedraagt twee per adres. Het maximaal aantal ontheffingen is afhankelijk van de parkeergelegenheid op eigen terrein. Indien er voldoende ruimte is voor het parkeren van één motorvoertuig op eigen terrein, wordt dit afgetrokken van het maximaal aantal ontheffingen. Bewoners kunnen een bezoekersontheffing aanvragen.

Bent u reiziger (dat zijn inwoners uit de gemeente De Ronde Venen die niet woonachtig zijn binnen de parkeerschijfzone en inwoners uit Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Nieuwersluis en Vreeland), dan kunt u een ontheffing aanvragen. Het maximaal aantal ontheffingen voor reizigers bedraagt één per adres.

Voor reizigers uit de kernen Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Nieuwersluis en Vreeland worden maximaal 50 ontheffingen verleend. Daarna komen ontheffingsaanvragen terecht op een wachtlijst. Ontheffingsaanvragen zijn kenteken gebonden.

Zone 2 Abcoude (Bedrijventerrein Hollandse kade)

Heeft u een bedrijf op de Hollandse kade, dan kunt u een ontheffing aanvragen;

Bedrijven op de Hollandse Kade kunnen maximaal twee ontheffingen aanvragen. Werknemers zonder ontheffing kunnen voor lang parkeren gebruik maken van het parkeerterrein bij de hockeyvereniging op het Ruwelspad. Het is ook niet mogelijk een ontheffing aan te vragen voor bezoekers. Ontheffingsaanvragen zijn kenteken gebonden.

Zone 3 Abcoude (Woonwijk bij station Abcoude)

Woont u binnen de parkeerschijfzone, dan kunt u een ontheffing aanvragen;

Het maximaal aantal ontheffingen voor bewoners bedraagt twee per adres. Het maximaal aantal ontheffingen is afhankelijk van de parkeergelegenheid op eigen terrein. Indien er voldoende ruimte is voor het parkeren van één motorvoertuig op eigen terrein, wordt dit afgetrokken van het maximaal aantal ontheffingen.

Bewoners kunnen een bezoekersontheffing aanvragen.

Hier vindt u de Beleidsregels parkeerschijfzone Abcoude.

Wilt u een parkeerontheffing blauwe zone aanvragen of wijzigen?

Vraag een parkeerontheffing blauwe zone aan of wijzig deze

De voorwaarden voor een ontheffing van het verplicht gebruik van een parkeerschijf verschillen per parkeerschijfzone. De voorwaarden vindt u in de beleidsregels van de betreffende parkeerschijfzone. Deze zijn hierboven aangegeven.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente via E. verkeer@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16.

De gemeente streeft ernaar om binnen 1 maand na ontvangst uw ontheffingsaanvraag in behandeling te nemen. De maximale termijn is acht weken.

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak van het college op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.