Adeline Stam-Kool, trouwambtenaar

Al vanaf 1983 mag ik regelmatig huwelijken voltrekken. Iedere keer weer vind ik het bijzonder als twee mensen elkaar hebben gevonden en zij hun liefde voor en trouw aan elkaar bevestigen door het aangaan van een huwelijk. Ruim voor de huwelijksdag maak ik een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Dan kunnen we op een ontspannen manier de huwelijksvoltrekking doorspreken. Daarbij is uiteraard ook aandacht voor speciale wensen. Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar dan beter leren kennen zodat de toespraak ook écht op jullie kan worden toegespitst. Géén standaard verhaal dus, maar een toespraak waaruit duidelijk blijkt dat het over jullie gaat. Ik vind het een voorrecht als de huwelijkssluiting aan mij wordt toevertrouwd. Het is immers een bijzondere dag in het leven! Daarom is het fijn om te weten dat de collega’s op het gemeentehuis altijd proberen om de juiste ambtenaar bij het bruidspaar te zoeken.

Dus vraag je je na het lezen van dit stukje af of ik de juiste ambtenaar voor jullie ben? Vraag het dan tijdens de ondertrouw! Misschien tot ziens!

Adeline Stam-Kool