Sport

Regelmatig bewegen is belangrijk, zowel voor lichamelijke fitheid als voor mentale ontwikkeling. U kunt hiervoor terecht bij ruim honderd sportverenigingen. Met elkaar bieden deze sportverenigingen wekelijks veel verschillende sport- en beweegmogelijkheden aan.

Iedereen gezond in beweging

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en helpt hierbij via:

  • Aangepast Sporten. De consulent Aangepast Sporten adviseert sporters en sportverenigingen over sport voor mensen met een beperking of chronische aandoening.
  • Fit4Kids. Fit4Kids is een leefstijlproject dat een gezonde levensstijl en gezonde voeding onder de aandacht brengt op basisscholen.
  • Kies je Sport. Kies je Sport is bedoeld om basisscholieren uit groep 3 tot en met 8 kennis te laten maken met sport en de sportaanbieder erachter. Zo kunnen kinderen meteen starten bij hun favoriete vereniging.
  • Oktober Actief. Oktober Actief is bedoeld om senioren in beweging te houden of te brengen. Zodat zij zo lang mogelijk fit blijven.

Gratis sporten voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens

Via de Stichting Jongeren Actief kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deelnemen aan kunst en cultuur, sport en sociale activiteiten. De stichting vergoedt de contributie en materialen voor een heel sportseizoen. De regeling geldt voor alle kinderen onder de 18 jaar. U kunt een aanvraag doen bij het Servicepunt.