AED-apparaat gebruiken

Een AED is een apparaat dat helpt bij een hartstilstand. De gemeente heeft AED-apparaten op meerdere plaatsen hangen. Kijk op de site van de Hartstichting voor meer informatie over AED-apparaten.

Wat is een AED?

Een AED werkt met krachtige stroomstoten die het hart weer op gang kunnen brengen. Snelle reanimatie is van levensbelang in de eerste 6 minuten na een hartstilstand. Met het gebruik van een AED neemt de overlevingskans toe. Reanimatiecursussen worden aangeboden door EHBO verenigingen in gemeente De Ronde Venen. Vaak vergoedt de zorgverzekeraar een reanimatiecursus.

Word burgerhulpverlener

Iedereen mag en kan een AED-apparaat gebruiken. Het apparaat vertelt u namelijk precies wat u moet doen. Er zijn ook burgerhulpverleners die opgeroepen kunnen worden bij een spoedgeval. Een burgerhulpverlener heeft een training gevolgd en kan reanimeren. Wilt u burgerhulpverlener worden? Meld u aan via Hartslagnu of via Hartstichting.

Meld uw AED aan

Heeft uw organisatie of instelling een AED? Meld uw AED aan via Hartslagnu.

Koop samen een AED

Maak uw buurt veiliger door een inzamelactie voor een AED. Op de website van BuurtAED vindt u hoe u met elkaar geld kunt inzamelen.