Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

• Project Snippergroen van start in Abcoude

24 januari 2020

In het project Snippergroen gaat gemeente De Ronde Venen het gebruik van snippergroen regelen. Abcoude is als eerste aan de beurt, omdat hier het meeste snippergroen is.

• BuurtAED Waterlelie in Wilnis in gebruik genomen

23 januari 2020

Wethouder Alberta Schuurs heeft in Wilnis aan de Waterlelie een AED overhandigd aan de buurt. Het initiatief voor de aanschaf van een zogenaamde BuurtAED komt van de buurtbewoners. Met hulp van HartslagNu en samen met de buurt is geld opgehaald voor een AED. De gemeente zorgde voor een speciale buitenkast, waarna het AED Reanimatieteam een geschikte ophangplek uitkoos. De BuurtAED is 24 uur per dag beschikbaar voor burgerhulpverleners.

• Bewonder het kunstwerk Levenslicht in onze gemeente!

22 januari 2020

Vanaf vanavond is het kunstwerk Levenslicht in onze gemeente te bewonderen! De lichtgevende stenen staan symbool voor slachtoffers van de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog.

• Zorg om stijging van online fraude

20 januari 2020

De criminaliteitscijfers 2019 van de gemeente De Ronde Venen laten twee tegengestelde trends zien: een flinke daling van woninginbraken en autokraken gecombineerd met een opvallende stijging van online fraude. In totaal is het aantal geregistreerde misdrijven in 2019 in De Ronde Venen met 4 procent gestegen ten opzichte van 2018.

• Word ook dementievriendelijk!

20 januari 2020
  • Eerste uitreiking van de Rondeveense Toppers, één groot succes!

17 januari 2020

Woensdag was het eindelijk zover: de allereerste Rondeveense Toppers werden uitgereikt. Onder luid applaus van familie, vrienden en andere genodigden ontvingen 22 kinderen hun welverdiende jeugdlintje. Alle kinderen vormen door hun maatschappelijke inzet een inspirerend voorbeeld voor anderen. Gemeente De Ronde Venen vindt het daarom belangrijk dat deze kinderen in het zonnetje worden gezet. Zó kwam het idee van De Rondeveense Toppers tot stand.

• Groot onderhoud aan Proostdijlaantje Mijdrecht

15 januari 2020

Waternet gaat samen met gemeente De Ronde Venen groot onderhoud uitvoeren aan het Proostdijlaantje in Mijdrecht. De dijk waarop het wandelpad ligt, wordt verhoogd. Een aantal bomen langs de dijk wordt gekapt. Op 6 februari 2020 is er in het gemeentehuis in Mijdrecht een inloopbijeenkomst. Hier kunt u meer informatie krijgen over de plannen. De bijeenkomst duurt van 19.00 uur tot 21 uur. U kunt zelf bepalen hoe laat u komt.

• Gemeente De Ronde Venen verstrekt in 2020 weer startersleningen

10 januari 2020

Gemeente De Ronde Venen kan ook in 2020 startersleningen verstrekken. Hiermee kunnen starters op de koopwoningmarkt verantwoord net wat extra geld lenen om een woning te financieren.

• Nieuwjaarsreceptie en kramenmarkt op 6 januari in de Willisstee

02 januari 2020

Op maandag 6 januari 2020 vindt van 19.00 tot 22.00 uur de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie plaats in de Willisstee in Wilnis. De nieuwjaarsreceptie wordt gehouden samen met de kramenmarkt, waar Rondeveense verenigingen, instellingen en instanties zich presenteren.

• Nieuwjaarsvegen, een schone start van 2020!

31 december 2019

Vuurwerk afsteken maakt oudejaarsavond tot een echt feest. Tegelijkertijd veroorzaakt het ook veel afval. De Ronde Venen houden we graag schoon. Dat doen we samen door het nieuwe jaar vegend in te luiden. Want iedereen gaat weer nieuwjaarsvegen. Meedoen is heel makkelijk: pak op 1 januari om 12.00 uur ’s middags een bezem, of veger met blik en ga de straat op. Waarschijnlijk vindt u daar uw buren, die u meteen even de beste wensen kunt wensen.

• De Ronde Venen wordt dementievriendelijk – u ook?

17 oktober 2019

Gemeente De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen in de samenleving. Ook inwoners met dementie. Vanaf eind oktober worden weer bijeenkomsten georganiseerd met als doel in simpele stappen leren dementie te herkennen en contact te maken met mensen met dementie.

• Reizend gezelschap organiseert bijeenkomsten over dementievriendelijke gemeente

11 oktober 2019

Vanaf 16 oktober wordt in alle dorpen van gemeente De Ronde Venen een informatiebijeenkomst over dementievriendelijkheid georganiseerd. Tijdens een informatief en afwisselend programma ontvangen de bezoekers informatie over het project Dementievriendelijke gemeente.