Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

 • Foto's gezocht voor het nieuwe coalitieakkoord

  16 mei 2022

  Wij zijn met spoed op zoek naar mooie foto’s uit onze gemeente! De foto’s gebruiken we voor het nieuwe coalitieakkoord.

 • Formatie afgerond

  14 mei 2022

  De coalitiepartijen Ronde Venen Belang, de VVD en D66 zijn eruit. Er is op hoofdlijnen een coalitieakkoord gesloten. Daarnaast hebben de partijen overeenstemming bereikt over de samenstelling en portefeuilleverdeling van het college van burgemeester en wethouders voor de nieuwe collegeperiode. RVB levert twee wethouders, de VVD en D66 elk één. De gemeenteraad wordt donderdag 2 juni gevraagd hen te benoemen en het akkoord vast te stellen.

 • Foutje afvalkalender Buitengebied B

  10 mei 2022

  Woont u in het buitengebied en wordt uw papier altijd op donderdag opgehaald? Op de papieren afvalkalender staat een foutje.

 • ‘Oma, ik heb snel geld nodig! Kunt u helpen?’

  10 mei 2022

  Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds nieuwe manieren om mensen van hun geld, privégegevens of bezittingen te beroven. Bijvoorbeeld door zich via WhatsApp voor te doen als een bekende en om geld te vragen. Dit wordt hulpvraagfraude genoemd.

 • Pas op voor de crimineel die zich voordoet als bankmedewerker

  03 mei 2022

  Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen van hun privégegevens of bezittingen te beroven. Ze doen dat door zich als iemand anders voor te doen, bijvoorbeeld een medewerker van de bank. Iedereen kan slachtoffer worden van dergelijke trucs. Dit wordt ‘spoofing’ genoemd. Spoofing betekent letterlijk ‘nabootsen’.

 • Meer ruimte voor planten en dieren

  03 mei 2022

  Goed onderhouden openbaar groen en zoveel mogelijk rekening houden met het leven van verschillende planten, kruiden en dieren. Dat is de kern van het gemeentelijk groenbeleid. Dat betekent dat we op sommige plaatsen vaak maaien en het gras kort houden. Op andere plaatsen maaien we minder om bloemen, planten, vlinders, bijen en insecten ruimte te geven.

 • Natuurinventarisatie in het buitengebied

  03 mei 2022

  Als bewoner van het buitengebied, begeeft u zich dagelijks in de natuur en ziet u goed hoe de natuur zich ontwikkelt. Voor de provincie Utrecht is het heel belangrijk om te weten op welke manier de natuur in het buitengebied zich ontwikkelt. Dat willen ze ook graag weten voor onze gemeente. Daarom inventariseert de provincie van 1 mei tot 30 september in het buitengebied van de gemeente welke planten en dieren er voor komen. De bewoners van het buitengebied hebben hier een brief over ontvangen, die ook op deze pagina terug te vinden is.

 • Bespaar op de energierekening door te isoleren of zonnepanelen te plaatsen

  02 mei 2022

  Gemeente De Ronde Venen start deze maand weer met een grote inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen en hybride warmtepompen te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas zijn onderdeel van de actie. Zodat inwoners direct besparen op de energierekening. Deze week ontvangen woningeigenaren een brief met informatie over deze actie. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl. De actie geldt tot 30 juni 2022.

 • Hengelen naar persoonlijke gegevens en wachtwoorden

  26 april 2022

  Laptops, tablets, mobiele telefoons. We zijn bijna continu online en actief in de digitale wereld. Dat brengt veel voordelen en gemak met zich mee. En ook gevaren. Er zijn criminelen die misbruik maken van ons gebruik en aanwezigheid op internet. Bijvoorbeeld door valse e-mails of WhatsApp berichten te sturen waarmee naar persoonlijke gegevens, geld of wachtwoorden wordt gehengeld. Dit wordt phishing (letterlijk: ‘hengelen’) genoemd.

 • Het openbaar vervoer verandert in De Ronde Venen: wat vindt u?

  26 april 2022

  Syntus Utrecht wil in De Ronde Venen een kwaliteitssprong maken met het openbaar vervoer. Daarom wil de vervoerder met ingang van 2023 de dienstregeling op een aantal punten wijzigen. Voordat de provincie hierover in september besluit, wordt reizigers en inwoners via een enquête om hun mening gevraagd. Invullen van de enquête kan tot 16 mei.

 • Koninklijke onderscheiding voor 12 inwoners

  25 april 2022

  12 inwoners van De Ronde Venen zijn dinsdag 26 april verrast met een koninklijke onderscheiding. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 11 van hen ontvingen de onderscheiding uit handen van burgemeester Maarten Divendal tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. 1 inwoner kreeg het lintje opgespeld door de burgemeester van Amstelveen.

 • Programma Nationale Herdenking De Ronde Venen

  02 mei 2022

  Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. Nederland is dan om 20.00 uur twee minuten stil om de Nederlandse oorlogsslachtoffers te herdenken.

 • Huishoudens met een laag inkomen krijgen 800 euro energietoeslag

  21 april 2022

  Huishoudens met een laag inkomen krijgen een energietoeslag van 800 euro. Met deze toeslag kunnen zij een deel van de gestegen energiekosten betalen. Huishoudens met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente krijgen het geld automatisch op hun bankrekening. Zij krijgen dit in 2 delen. Zij krijgen hierover nog een brief. Andere huishoudens die moeten rondkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum hebben ook recht op deze toeslag. Zij kunnen vanaf 16 mei een aanvraag indienen via www.derondevenen.nl/energietoeslag.

 • Meedenken over herontwikkeling Hoflandlocatie in Mijdrecht

  07 juli 2021

  De basisscholen Hofland en De Eendracht krijgen na ruim 40 jaar nieuw onderdak. Doordat het nieuwe schoolgebouw 2 etages krijgt, ontstaat er ruimte voor appartementen. Gemeente De Ronde Venen nodigt inwoners uit om mee te denken over de plannen.

 • Gemeente en maatschappelijke organisaties investeren in eerste 1000 dagen kind

  07 juli 2021

  Gemeente De Ronde Venen zet zich samen met maatschappelijke organisaties in om de eerste 1000 dagen van een kind probleemloos te laten verlopen. Dit is een initiatief van maatschappelijk en pedagogisch werkers van Kwadraad, jeugdgezondheidszorg, verloskundigen, kraamzorg, diëtisten, huisartsen en de gemeente. Hiervoor is een intentieverklaring opgesteld: Kansrijke Start. De ondertekenaars onderschrijven het belang van een kansrijke start voor alle kinderen.

 • GGD opent vaccinatielocatie in Bowling Mijdrecht

  07 juli 2021

  Inwoners van De Ronde Venen kunnen zich vanaf woensdag 30 juni in Mijdrecht laten vaccineren tegen het coronavirus. De GGD regio Utrecht (GGDrU) biedt de mogelijkheid om op woensdagen in Bowling Mijdrecht, Ontspanningsweg 1a, een prik te krijgen. Wethouder Alberta Schuurs (Gezondheid): ,,Om het coronavirus nog verder onder controle te krijgen is het belangrijk dat vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, worden aangeboden. Fijn dat we hiervoor Bowling Mijdrecht kunnen gebruiken.”

 • Op de hoogte blijven van vergunningaanvragen in uw buurt?

  17 augustus 2021

  Gemeente De Ronde Venen plaatst alle officiële publicaties van de gemeente op officielebekendmakingen.nl. Wilt u geïnformeerd worden over officiële publicaties? Dan kunt u zich abonneren op de e-mailservice om berichten digitaal te ontvangen. Abonneren doet u op www.overuwbuurt.overheid.nl.