U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

 • College wil bestaande verkeersstructuur Vinkeveen handhaven

  24 november 2020

  Het college stelt de gemeenteraad voor de bestaande verkeersstructuur in Vinkeveen op dit moment niet te veranderen. Oplossingen om het verkeer beter over het dorp te spreiden krijgen onvoldoende steun van inwoners en ondernemers. Het college hecht veel waarde aan draagvlak voor aanpassingen en stelt de gemeenteraad daarom voor ‘op basis van de huidige inzichten’ de verkeerssituatie niet te wijzigen. Het voorstel wordt waarschijnlijk 15 december in de gemeenteraad behandeld.

 • De Ronde Venen maakt statement met oranje gebouwen

  24 november 2020

  7 gebouwen en markante plekken in De Ronde Venen worden tussen 25 november en 10 december oranje verlicht. De gemeente sluit zich daarmee aan bij de internationale campagne Orange the World en zegt zo luid NEE tegen het geweld tegen vrouwen.

 • Ondernemers in gesprek met Staatssecretaris Mona Keijzer tijdens Dag van de Ondernemer

  20 november 2020

  Vrijdag 20 november lunchten vijf ondernemers uit De Ronde Venen met Staatssecretaris Mona Keijzer. Deze lunch vond plaats in het kader van de Dag van de Ondernemer. Tijdens de lunchbijeenkomst spraken de ondernemers, Staatssecretaris Mona Keijzer en wethouder Economische Zaken Rein Kroon over de huidige ontwikkelingen en toekomst van het midden-en kleinbedrijf.

 • Woningeigenaar en geen waardebon van 70 euro voor het kopen van energiebesparende producten ontvangen?

  16 november 2020

  Neem dan contact op met Winst uit je Woning. Zij zijn te bereiken op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.30 uur op 023 583 6936. Of stuur een e-mail naar info@winstuitjewoning.nl. Alle inwoners met een koopwoning in de gemeente horen afgelopen maand deze waardebon ontvangen te hebben.

 • Waar vinden inwoners zonnevelden en windmolens passend?

  14 november 2020

  Van 21 september tot 12 oktober hebben inwoners via de Zon en Wind kaart aangegeven welke gebieden zij geschikt vinden voor zonnevelden en windmolens. Ruim 1500 inwoners hebben de digitale kaart ingevuld. Tijdens een online sessie op 7 december legt gemeente De Ronde Venen de resultaten van de digitale kaart voor aan inwoners. Alle ingevulde kaarten vormen samen 'vlekkenkaarten’. Op die 'vlekkenkaarten’ is te zien welke gebieden door veel inwoners worden aangewezen als geschikte locatie voor zonnevelden en windmolens. En welke gebieden inwoners ongeschikt vinden. Aanmelden kan via www.derondevenen.nl/zonenwind.

 • Samen bedenken en samen doen, in het groen

  12 november 2020

  Loopt u al een tijdje rond met ideeën of wensen voor een groenere wijk? Doe dan mee met de ideeënavond van Groen aan de Buurt - De Ronde Venen! In het project Groen aan de Buurt gaan bewoners aan de slag om zelf hun buurt groener en aantrekkelijker te maken. Op maandag 30 november aanstaande vindt de eerste ideeënavond plaats. De bijeenkomst wordt online gehouden en begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

 • De Ronde Venen wil verblijfsrecreatie gematigd laten groeien

  12 november 2020

  Gemeente De Ronde Venen heeft veel te bieden aan haar bezoekers. Denk aan de Vinkeveense Plassen, het historische centrum van Abcoude, de forten of het open en groene karakter van het buitengebied. Naast inwoners die graag in de eigen gemeente recreëren en dagrecreanten van buiten, bezoeken ook de zogeheten 'verblijfsrecreanten' de gemeente. Zij slapen er 1 nacht of meer. Dit zorgt mede voor werkgelegenheid, levendigheid en omzet in de winkelgebieden en horecagelegenheden. Wie is die verblijfsrecreant, wat zoekt die in gemeente De Ronde Venen en hoe kunnen recreatieondernemers hier op inspelen zonder daarbij de balans uit het oog te verliezen? Dit en meer staat in de Visie verblijfsrecreatie van gemeente De Ronde Venen 2030.

 • Duurzaamheidspartners lanceren vragenlijst over circulaire materialen

  04 november 2020

  De Ronde Venen kenmerkt zich door veel bedrijvigheid, een grote agrarische sector, waterrecreatie en wonen vlakbij Amsterdam en Utrecht. In 2018 hebben verschillende bedrijven zich gevormd tot een netwerk die duurzaamheid omarmen in hun visie en kernactiviteiten, Duurzaamheidpartners De Ronde Venen.

 • Plan voor herplaatsing voetbal- en basketbalkooi in Mijdrecht

  04 november 2020

  Jongeren hebben de wens geuit om een voetbal- en basketbalvoorziening te plaatsen in Mijdrecht. De kooi van de Rondweg ligt in de opslag, en kan opnieuw worden geplaatst.

 • Overlast van verkeerd gestalde fietsen aangepakt

  04 november 2020

  De gemeente gaat de overlast van verkeerd gestalde fietsen bij de halte Mijdrecht-centrum aan de Rondweg en het station Abcoude aanpakken. Vanaf 28 oktober wordt eerst 2 weken gewaarschuwd. Aan verkeerd gestalde fietsen wordt dan een kaartje bevestigd met een waarschuwing. Vanaf 11 november worden fietsen die niet in de stalling staan verwijderd.

 • Gemeente helpt inwoners hun energierekening omlaag te brengen

  04 november 2020

  Woningeigenaren in De Ronde Venen hebben in september een waardebon van € 70,- ontvangen. Met de waardebon kunnen inwoners energiebesparende producten kopen bij bouwmarkten en webwinkels. In totaal is er €282.025,- beschikbaar in de gemeente voor de actie. Op winstuitjewoning.nl is te zien hoeveel geld er nog beschikbaar is. Als het geld op is, vervalt de waardebon.

 • GGD opent testplek voor corona in De Ronde Venen

  03 november 2020

  Vanaf dinsdag 3 november opent de GGD regio Utrecht een testlocatie voor corona in De Ronde Venen. Alleen inwoners die digitaal of telefonisch een afspraak hebben gemaakt kunnen hier terecht. De testen worden afgenomen in een grote wagen van de GGD regio Utrecht. De wagen staat deze week op dinsdag- en donderdagmorgen van 9 tot 12 uur naast het Veenweidebad in Mijdrecht.

 • Gemeente De Ronde Venen draagt in 2021 méér bij aan aanvullende zorgverzekering

  29 oktober 2020

  Heeft u een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum) en wilt u zich uitgebreid verzekeren tegen (on)verwachte zorgkosten? Maak dan gebruik van de Gemeentepolis. Dit is een collectieve zorgverzekering die de gemeente aanbiedt samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

 • Waterwegen in De Ronde Venen

  28 oktober 2020

  Op deze pagina vindt u allerlei informatie over het waterwegen onderhoud van Waternet, in onze gemeente.

 • Servicepunten nemen Eerste Hulp Bij Dementie-koffers in ontvangst

  27 oktober 2020

  Ook in coronatijd werkt De Ronde Venen aan een dementievriendelijke gemeente. Vanwege de beperkende maatregelen gaan de Alzheimer Cafés, (voorlichtings)bijeenkomsten en trainingen niet door. Maar de behoefte aan informatie is er wel. Daarom wordt steeds gezocht naar manieren om toch informatie te verstrekken aan inwoners met dementie en mantelzorgers. Onder meer via de Eerste Hulp Bij Dementie- ofwel EHBD-koffers. Deze zijn vanaf nu te leen bij de Rondeveense Servicepunten.

 • Studio110 Architectuur ontwerpt nieuw onderwijsgebouw in Mijdrecht

  27 oktober 2020

  Studio110 Architectuur uit Vinkeveen gaat een nieuw onderwijsgebouw voor aan Hofland in Mijdrecht ontwerpen. Vandaag, 26 oktober, is de opdracht hiervoor door de gemeente getekend. Het nieuwe gebouw, met nu nog de naam ‘Kindcentrum Hofland’, biedt onderdak aan twee samenwerkende basisscholen en kinderopvang. Naar verwachting is het gebouw in 2023 gereed.