Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

• Eerste Monumentencafé in De Ronde Venen

28 februari 2024

Gemeente De Ronde Venen nodigt monumenteigenaren en erfgoedliefhebbers uit voor het eerste Monumentencafé. Dit evenement focust zich op het verduurzamen van historische gebouwen. Op woensdagavond 27 maart 2024 vindt het Monumentencafé plaats bij Fort Nigtevecht. De avond biedt de kans om kennis te delen, advies te krijgen en inspiratie op te doen voor het duurzaam onderhouden en verbeteren van monumenten.

• Welke naam krijgt het nieuwe bedrijventerrein in Mijdrecht?

28 februari 2024

De Ronde Venen krijgt een nieuw bedrijventerrein. Ten noorden van de huidige N201 komt de komende jaren 8 hectare grond beschikbaar om de groei van bedrijvigheid op te vangen. Bij een nieuw bedrijventerrein hoort ook een nieuwe, toepasselijke naam. Inwoners en ondernemers met goede ideeën voor de nieuwe naam, worden van harte uitgenodigd hun suggesties te melden. De indieners van de drie beste suggesties ontvangen een cadeaubon.

• De Luistertafel: plek waar inwoners zich gehoord en gezien voelen

28 februari 2024

Vanaf 28 februari 2024 kunnen inwoners die zich niet gehoord of gezien voelen door de gemeente terecht bij De Luistertafel. Via www.derondevenen.nl/deluistertafel geven inwoners aan wat hen dwarszit en waar zij het gevoel hebben niet voldoende te worden geholpen. Daarnaast kunnen inwoners laten weten hoe zij graag zien dat dit probleem wordt opgelost. De gemeente gaat hier vervolgens mee aan de slag en zorgt dat de inwoner op de juiste manier geholpen wordt. Woensdag 28 februari is De Luistertafel met daarbij de fysieke ruimte in het gemeentehuis feestelijk geopend.

• Aanslag gemeentelijke belastingen 2024

20 februari 2024

Eind februari 2024 zijn de jaarlijkse aanslagen gemeentelijke belastingen verzonden. De aanslag ontvangt u in de brievenbus of in de berichtenbox van MijnOverheid.
    Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en de onroerendezaakbelasting (OZB). Op de aanslag staat ook de nieuwe WOZ-waarde 2024.

• Wilnis heeft nieuwe ontmoetingsplek voor de jeugd

Jongeren uit De Ronde Venen kunnen op verschillende plekken elkaar buiten ontmoeten. Dat is het idee achter een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren een eigen hangplek hebben. Mijdrecht heeft sinds een half jaar een ontmoetingsplek en Wilnis nu ook. Het jongerenwerk, de politie en de gemeente waren aanwezig bij de opening.

• Explosieven op bedrijventerrein Mijdrecht

12 februari 2024

Op het bedrijventerrein Mijdrecht zal maandag 12 februari 2024 tussen 12.00 en 13.30 uur één of meerdere explosies klinken. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) laat dan explosieven die op het terrein van een bedrijf aan de Constructieweg zijn gevonden gecontroleerd ontploffen.

• Werkzoekenden pakken hun kansen op de banenmarkt

14 februari 2024

“Ik ben net bij de stand van Hotel Mijdrecht geweest. Wat ze mij vertelden, klonk erg interessant. Ik houd van met mijn handen werken. Ze zoeken mensen voor housekeeping. Dat is schoonmaken, bedden opmaken… Alles wat je doet om te zorgen dat de volgende gast weer op een hotelkamer kan. Misschien dat ik gelijk een sollicitatie eruit gooi”, zegt Sandra.

• Grote stap gezet naar bouw woningen Het Oosterland

In de raadsvergadering van 1 februari is een grote stap gezet richting de bouw van woningen in Het Oosterland. De gemeenteraad stelde unaniem het bestemmingsplan vast, waardoor de bouw van 755 tot 830 woningen in het gebied weer dichterbij is gekomen.

• Geld voor knotbomen en bloemrijke slootkanten in het buitengebied

05 februari 2024

Gemeente De Ronde Venen stelt subsidie beschikbaar voor het plaatsen of herstellen van kleine landschapselementen op erven in het buitengebied. Deze subsidie komt voort uit het provinciaal initiatief 'Kleine Landschapselementen'. Daarin werkt de gemeente samen met meerdere Utrechtse gemeenten, waaronder de gemeenten Stichtse Vecht en Woerden. Vanuit dit initiatief stelt de provincie subsidie beschikbaar voor eigenaren of gebruikers van agrarische grond. De kleine landschapselementen, variërend van knotbomen en houtsingels tot geriefhoutbosjes en bloeiende slootkanten, dragen bij aan de biodiversiteit. In aansluiting op dit initiatief biedt gemeente De Ronde Venen nu ook subsidie voor kleine landschapselementen op particuliere erven in het buitengebied.

• Inwonersbijeenkomst over herinrichting van het Oude Spoor tussen Mijdrecht en Wilnis

05 februari 2024

Gemeente De Ronde Venen onderzoekt de mogelijkheden voor herinrichting van het Oude Spoor. Het gaat om het gedeelte tussen de Rondweg in Mijdrecht en de Ir. Enschedeweg in Wilnis (N212). Veel inwoners gebruiken en waarderen het Oude Spoor en de gemeente vindt het belangrijk om met hen in gesprek te gaan om te horen wat zij belangrijk vinden om te behouden en verbeteren.