Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

• Updates over het coronavirus

Lees hier de laatste updates over het coronavirus. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

• Gemeentehuis en afvalbrengstations gesloten op Tweede Pinksterdag

22 mei 2020

Het gemeentehuis en de afvalbrengstations zijn gesloten op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni. Dinsdag kunt u weer terecht bij de gemeente.

• Een nieuwe manier om inwoners te betrekken bij belangrijke besluiten

20 mei 2020

De coalitie benadrukt in haar coalitieakkoord ‘Met de blik naar buiten, verbindend, innovatief en ondernemend’ het belang van inwonerparticipatie. De raad verzocht met een motie de inzet inwonerjury's uit te werken. Een inwonerjury bestaat uit een groep willekeurig geselecteerde inwoners die de raad adviseren bij belangrijke besluiten. Na intern onderzoek naar participatie bij gemeentelijke projecten en een raadsbijeenkomst over Participatie en democratie, ligt er dan nu een voorstel hoe de raad inwonerjury’s kan gaan inzetten. Met het voorstel om de Transitievisie Warmte als eerste onderwerp aan een inwonerjury voor te leggen.

• Samenwerken tegen werkloosheid door coronamaatregelen

20 mei 2020

De oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen moet aangepakt worden. Daarom slaan gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam, waaronder De Ronde Venen, de handen ineen met sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen. Binnen een paar weken moet er een regionaal Werkcentrum openen, dat werkgevers die geen werk meer voor hun medewerkers hebben verbindt met werkgevers die juist hard op zoek zijn. Het doel is de oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen het hoofd bieden.

• Pijlstaart en VLC enthousiast over samenwerking

20 mei 2020

,,De samenwerking met een middelbare school biedt veel voordelen’’, zegt directeur Jaco van den Dool van de Pijlstaartschool in Vinkeveen. ,,Het lost ons huisvestingsprobleem op en biedt onderwijskundige voordelen.’’ Samen met rector Henk Ligthart van het VeenLanden College (VLC) Vinkeveen is hij enthousiast over het plan om leerlingen van groepen 7 en 8 les te gaan geven in het schoolgebouw aan de Bonkestekersweg. Ook wethouder Kiki Hagen ziet veel voordelen. ,,Primair en voortgezet onderwijs in een gebouw is, naast het belang van huisvesting, een ideaal uitgangspunt voor onze jeugd. Vaklessen zoals techniek kunnen gezamenlijk worden opgepakt en kinderen vanaf tien jaar, het begin van de puberteit, kunnen alvast wennen aan het voortgezet onderwijs. Voor veel kinderen een uitkomst.’’

• Veiligheidsmaatregelen op en rond de Vinkeveense Plassen

20 mei 2020

Het verwachte mooie weer tijdens Hemelvaart betekent dat het vermoedelijk een drukke dag wordt op en rond de Vinkeveense Plassen. Om veilig te kunnen recreëren zet gemeente De Ronde Venen verkeersregelaars en beveiligers in. Hierbij geldt nog steeds de hoofdregel: vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.

• Actuele brugbedieningstijden

19 mei 2020

In het onderstaande overzicht vindt u de actuele brugbedieningstijden voor de komende zomer- en winterperiode. In verband met de coronamaatregelen gaat de zomerregeling van 2020 in op 21 mei. De winterregeling geldt vanaf 16 oktober 2020.

• Project handhaving Buitengebied-West 1 mei gestart

18 mei 2020

De gemeente heeft een uitvoeringsplan gemaakt voor handhaven in Buitengebied-West. Hierin staat waarop wordt gehandhaafd en op welke manier.

• College wil idee voor nieuwe verkeersstructuur Vinkeveen laten onderzoeken

06 mei 2020

Het college stelt de gemeenteraad voor het idee voor een nieuwe verkeersstructuur in Vinkeveen nader te onderzoeken. Dat is de kern van een voorstel dat naar de gemeenteraad is gestuurd. Het voorstel wordt in de raadscommissie van 13 mei besproken. De vergadering is live te volgen via RTV Ronde Venen en de gemeentelijke website. In verband met de coronamaatregelen kan publiek de vergadering niet bijwonen.

• Veelgestelde vragen over bomenkap

29 april 2020

Bij de gemeente komen regelmatig vragen binnen over het kappen van bomen. Pas na een grondige afweging geven wij toestemming voor de kap. Uiteraard geven we graag inzicht in onze redenen om dat toe te staan.