U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

 • Inspreekavond Zon en wind op woensdag 26 mei om 19.30 uur

  06 mei 2021
 • Gemeente past voorrangssituatie op Burgemeester Padmosweg aan

  06 mei 2021
 • Brug vernoemd naar Vinkeveense verzetsstrijder Jan Berkelaar

  04 mei 2021

  De brug aan het begin van de Baambrugse Zuwe (bij de kruising met de Herenweg) heet vanaf 4 mei Jan Berkelaarbrug. De brug is vernoemd naar verzetsstrijder Jan Berkelaar uit Vinkeveen. Vorig jaar bleek uit onderzoek onomstotelijk dat Berkelaar deel uitmaakte van het verzet. Zijn naam is na 77 jaar alsnog toegevoegd aan de ‘Erelijst van Gevallenen 1940-1945’

 • Waardebon voor kleine energiebesparende maatregelen is verlengd

  30 april 2021

  Goed nieuws voor Rondeveense woningeigenaren. De Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) is definitief verlengd tot 31 december 2021. De regeling, die in het leven werd geroepen om woningeigenaren te stimuleren bij het toepassen van kleine energiebesparende maatregelen, is met 9 maanden verlengd. Woningeigenaren in De Ronde Venen ontvingen vorig jaar september de waardebon van € 70,-. Met de waardebon kopen inwoners energiebesparende producten bij (lokale) bouwmarkten en webwinkels. 3.025 woningeigenaren leverden de waardebon al in. Dit betekent dat inwoners door deze actie al voor ruim € 200.000 aan energiebesparende producten kochten. Door de verlenging helpt de gemeente nog meer inwoners energie te besparen.

 • Nieuwe veerpont Nessersluis in gebruik genomen

  29 april 2021

  De nieuwe veerpont Nessersluis is donderdagmorgen 29 april officieel in gebruik genomen. Vanaf 11 uur ’s ochtends kan van de nieuwe, duurzame pont gebruik gemaakt worden om de Amstel over te steken. De veerpont werd officieel in gebruik genomen door wethouder Cees van Uden in aanwezigheid van buurtbewoners en pontbaas John van Schaik.

 • De gemeenteraad heeft de Verordening Fysieke Leefomgeving vastgesteld

  29 april 2021
 • Voor een scherpe prijs isoleren of zonnepanelen kopen g

  29 april 2021

  Gemeente De Ronde Venen start in juni met een grootschalige inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas te plaatsen of de cv-installatie te optimaliseren. Begin juni ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over deze actie. Door de aankoop te bundelen, kopen bewoners makkelijk zonnepanelen, muur- en vloerisolatie en het zuinig afstellen van de cv-installatie bij betrouwbare installateurs in tegen een scherpere prijs. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl. Deze actie geldt tot 30 juli 2021.

 • Koninklijke onderscheiding voor 13 inwoners

  26 april 2021

  13 inwoners van De Ronde Venen zijn maandag 26 april verrast met een koninklijke onderscheiding. 11 van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 1 persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en 1 persoon tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden. 12 van hen ontvingen hun onderscheiding thuis uit handen van burgemeester Divendal. 1 inwoner van Abcoude kreeg zijn lintje uit handen van minister Bijleveld van Defensie.

 • Gebruiksvriendelijke computers voor senioren te leen

  22 april 2021

  Beeldbellen met vaste contactpersonen, digitale foto’s ontvangen, nieuws en andere informatie op internet opzoeken. Sinds kort is dat ook mogelijk voor senioren die (bijna) nooit een laptop, tablet, smartphone of andere computer hebben gebruikt. Stichting Tympaan-De Baat heeft zeer gebruiksvriendelijke tablets aangeschaft, speciaal voor oudere inwoners van De Ronde Venen.

 • Nieuwe veerpont Nessersluis

  22 april 2021

  Nessersluis krijgt een nieuwe veerpont. Op 29 april, om 11 uur ’s ochtends, vaart het veer voor het eerst over de Amstel en kunnen auto’s en fietsers worden overgezet. In verband met het vertrek van de oude pont en de komst van de nieuwe, vaart de veerpont donderdag 28 april de hele dag niet.

 • Gemeente onderzoekt samenwerking met inwoners met de Quickscan Lokale Democratie

  22 april 2021

  Wat vindt u van de manier waarop in de gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd? Kan dat duidelijker? Zijn er manieren om meer gedragen besluiten te krijgen? Vindt u dat inwoners voldoende kunnen meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als zij dat willen? Kan de gemeente initiatieven van inwoners beter stimuleren? Wat wilt u en kunt u zelf bijdragen? En wat verwacht u van de gemeente? Dat onderzoekt de gemeente met de Quickscan Lokale Democratie van het programma Democratie in Actie. Tussen 23 april en 14 mei kunnen inwoners de online de vragenlijst invullen via www.derondevenen.nl/geefjemening

 • Praat mee over geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens in De Ronde Venen

  20 april 2021

  Gemeente De Ronde Venen werkt hard aan de opwek van duurzame energie. Naast zonnepanelen op daken zoekt de gemeente ook naar gebieden voor de plaatsing van zonnevelden en windmolens. Dit zijn ‘zoekgebieden’. Over deze gebieden is nog geen besluit genomen. In mei en juni behandelt de gemeenteraad de zoekgebieden. Tijdens deze vergaderingen krijgt de gemeenteraad uitgebreid de kans om vragen te stellen en mee te praten over de zoekgebieden. Voordat de gemeenteraad een besluit kan nemen organiseert zij ook een inspreekavond. Inwoners vertellen dan hoe zij denken over de zoekgebieden. De inspreekavond is op 26 mei. Meer informatie staat op www.derondevenen.nl/inspreken.

 • Gemeente De Ronde Venen tekent voor kwalitatief, innovatief taalonderwijs aan inburgeraars

  16 april 2021

  Gemeenten in de U10-regio gaan samen taalonderwijs inkopen voor inburgeraars. Ook gemeente De Ronde Venen doet mee. Dat biedt inburgeraars vanaf 1 januari 2022 de mogelijkheid tot kwalitatief goed taalaanbod, met aandacht voor het leren van de Nederlandse taal in combinatie met een vak of opleiding. Inburgeraars kunnen zo beter de Nederlandse taal leren dan nu vaak het geval is. Dat biedt perspectief aan inburgeraars voor succesvolle integratie en daarmee ook aan de samenleving. Met deze aanpak legt de U10-regio een goede basis om de nieuwe wet Inburgering vanaf 1 januari 2022 succesvol uit te voeren.

 • De Ronde Venen teleurgesteld over besluit provincie over N201

  16 april 2021

  De gemeente De Ronde Venen is teleurgesteld over het besluit van Provinciale Staten om het komend jaar verder onderzoek te doen naar het verbeteren van knelpunten op de N201. Het oplossen van problemen bij met name de bocht in Mijdrecht en de leefbaarheid in Vinkeveen wordt hiermee verder uitgesteld. De gemeente dringt er bij de provincie op aan om de knelpunten op de N201 in De Ronde Venen zo snel mogelijk op te lossen.

 • De Nationale Bijentelling

  15 april 2021

  In het weekend van 17 en 18 april is de Nationale Bijentelling! Doe mee en kom in actie voor de wilde bij. Er is een telformulier en bijengidsje waarmee iedereen de zestien verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen kan herkennen. Kijk hiervoor op www.nationalebijentelling.nl.

 • Gemeentelijke financiën onder druk

  15 april 2021

  De gemeentelijke financiën staan onder druk. Dat is met name een gevolg van de stijgende kosten voor jeugdzorg en de Wmo. Het college wil zich komend jaar dan ook richten op het beheersen van kosten en het goed uitvoeren van bestaand beleid. Dat blijkt uit de kadernota 2022 die het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd.