Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

• Nieuw inkoopbeleid De Ronde Venen

18 juni 2024

Gemeente De Ronde Venen heeft nieuw inkoopbeleid. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van mei 2024 het ‘Inkoopbeleid gemeente De Ronde Venen 2024-2030’ unaniem vastgesteld. met dit nieuwe inkoopbeleid willen we als gemeente de juiste balans vinden tussen beste prijs, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap.

• Opening Marickenpark vertraagd door nat weer

14 juni 2024

Door de slechte weersomstandigheden heeft de opening van het Marickenpark vertraging opgelopen. Door de vele neerslag de afgelopen maanden is het nog niet mogelijk geweest om de laatste werkzaamheden aan het park, evenals het planten van sierbeplanting uit te voeren.

• Bouw sociale huurwoningen belangrijk onderdeel De Meijert

12 juni 2024

Goed nieuws voor mensen die in Mijdrecht een sociale huurwoning zoeken. In bouwproject De Meijert komen straks onder andere 90 sociale huurappartementen. Dinsdag 11 juni tekenden Cazas Wonen en de gemeente de verkoopovereenkomst van de grond voor 47 van de 90 sociale huurwoningen. Op de grond van een projectontwikkelaar komen de overige 43 appartementen die Cazas ook gaat beheren.

• Aanpassing diverse bushaltes in de 4 grootste dorpen in De Ronde Venen

12 juni 2024

Met ingang van de nieuwe dienstregeling per 11 december 2022 zijn de buslijnen 126, 130 en buurtbus door de gemeente De Ronde Venen versneld. De vervolgplannen bestaan uit aanpassingen van diverse bushaltes in de 4 grootste dorpen in De Ronde Venen, namelijk Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Abcoude. Door deze aanpassingen worden haltes verbeterd ten aanzien van toegankelijkheid, veiligheid, aantrekkelijkheid en comfort. Er wordt hiermee een kwaliteitsimpuls gegeven aan het openbaar vervoer in De Ronde Venen.

• Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel in buitengebied

12 juni 2024

De eerste schop voor de aanleg van glasvezel in grote delen van het buitengebied van De Ronde Venen, Amstelhoek en Baambrugge is donderdag 6 juni de grond ingegaan. Het bedrijf Glasdraad begint met de aanleg in Amstelhoek. De planning is dat de eerste huishoudens begin volgend jaar kunnen worden aangesloten en van snel internet gebruik kunnen maken.

• Bloembakken Demmerik

12 juni 2024

Op 21 mei 2024 heeft de gemeente bij wijze van proef bloembakken geplaatst op Demmerik. Doel van de proef is om te onderzoeken of de bloembakken kunnen helpen bij het verlagen van de snelheid op de weg.

• Inloop Centrumplan Vinkeveen 22 juni

11 juni 2024

Kom 22 juni aanstaande naar de informatie- en reactiebijeenkomst over het Centrumplan Vinkeveen. U kunt schetsplannen bekijken, vragen stellen en u kunt uw mening geven.

• Nieuw bestemmingsplan Vinkeveense Plassen

11 juni 2024

De gemeente is bezig met een nieuw bestemmingsplan voor de Vinkeveense Plassen. Hierin staat onder andere welke bebouwing op de legakkers wel en niet is toegestaan. Uiteindelijk gaat de gemeenteraad over de vaststelling en de inhoud van het bestemmingsplan. Het streven is om dit in het najaar van 2024 voor besluitvorming aan de gemeenteraad aan te bieden.

• Herinrichting Rijksstraatweg Baambrugge

11 juni 2024

De Rijksstraatweg in Baambrugge wordt heringericht. Het doel is de verkeersveiligheid en leefbaarheid op de Rijksstraatweg te verbeteren. Onder andere zal er onderhoud plaatsvinden en de maximumsnelheid gaat omlaag. Om omwonenden en geïnteresseerden mee te nemen in de plannen, is er een inloopavond. De uitvoering van de plannen start in maart 2025.

• Gemeente De Ronde Venen onderzoekt mogelijkheden autodelen

11 juni 2024

Gemeente De Ronde Venen onderzoekt onder inwoners samen met Goedopweg de interesse in het delen van elektrische auto's. Dit gebeurt via een korte peiling. Geïnteresseerde inwoners kunnen de peiling online invullen. Autodelen kent veel voordelen. Het is kostenbesparend, duurzaam en het neemt zorgen om bijvoorbeeld onderhoud weg. Ook levert het meer ruimte op in de buurt doordat er minder parkeerplekken nodig zijn. Hoe meer mensen laten weten gebruik te willen maken van de deelauto's, hoe groter de kans is dat de deelauto's worden geplaatst.