U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

• Groente-, fruit, tuinafval en etensresten (gfte) scheiden

21 januari 2021

In 2020 werd er 4.814.040 kilogram gfte ingezameld. Dat is ruim 108 kg per inwoner per jaar en 9 kg extra gfte per inwoner dan in 2019. Goed nieuws dus! Maar we zijn er nog niet, want in 2020 vonden we nog zo’n 30 % gfte terug in het restafval. Dat is natuurlijk zonde, omdat composteringsinstallaties het groente-, fruit,- tuinafval en etensresten omzetten in compost en groen gas. De land- en tuinbouw gebruikt het compost als bodemverbeteraar, zodat gewassen beter groeien.

• Stap voor stap op weg naar een aardgasvrije De Ronde Venen

19 januari 2021

Heel Nederland gaat van het aardgas af. Ook in De Ronde Venen. Gemeente De Ronde Venen heeft zich als doel gesteld om in 2040 aardgasvrij te zijn. Het lijkt nog ver weg, maar het is belangrijk dat we nu al bedenken hoe De Ronde Venen aardgasvrij wordt. De komende 10 jaar wil de gemeente zoveel mogelijk woningen voorbereiden om van het aardgas af te gaan. Om ervoor te zorgen dat deze overgang goed verloopt moet elke gemeente eind 2021 een Transitievisie Warmte hebben vastgesteld. Over de Transitievisie Warmte houdt de gemeente een digitale informatieavond op woensdag 3 februari van 19.30 tot 21.00 uur.

• Lichte daling criminaliteit in De Ronde Venen

18 januari 2021

De criminaliteit in De Ronde Venen is vorig jaar licht gedaald. Dat blijkt uit een overzicht van de criminaliteitscijfers over 2020. In absolute aantallen verminderde de criminaliteit van 1392 naar 1376 zaken. In de verschillende categorieën zijn grotere verschillen te zien. Het aantal gevallen waarin sprake was van geweld daalde met 22 procent in vergelijking met 2019. Het aantal incidenten waarbij sprake was van (online) fraude steeg met 39 procent. Het aantal meldingen jongerenoverlast steeg met 76 procent.

• Storing in Mijnafvalwijzer Wilnis

15 januari 2021

Inwoners van Wilnis zien op de website en app Mijnafvalwijzer geen ophaaldagen voor het afval staan. Dit komt door een storing.

• Het Sporthuis Abcoude klaar voor gebruik

08 januari 2021

Op 2 januari heeft de stichting Zwembad Abcoude de sleutel van Het Sporthuis Abcoude overgedragen aan de exploitanten Rob Fokkinga van Calypso Sport en Marco Smit van De Sprong. Een mijlpaal voor het bestuur en al die mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor de realisatie van Het Sporthuis Abcoude. Op zaterdagmiddag 9 januari om 16.00 uur is dit bijzondere moment online te zien op de website www.hetsporthuisabcoude.nl/online-opening.

• Kringkoop Mijdrecht gesloten tot 19 januari

24 december 2020
  • De Ronde Venen legt 4 ecopassages aan in Groot Wilnis-Vinkeveen

23 december 2020

In december legt de gemeente De Ronde Venen in natuurgebied Demmerik 4 ecopassages aan. In de Demmerikse kade, de Ter Aase zuwe, de Veldhuisweg en de Korenmolenweg maakt de gemeente aanpassingen. Verschillende diersoorten kunnen zo het natuurgebied beter en op een veiligere manier bereiken. Dit geldt zeker ook voor de otter die al in de buurt van onze gemeente wordt gesignaleerd.

• Ophaalmomenten 2021 staan in Mijnafvalwijzer

20 januari 2021

Wilt u weten wanneer het verschillende afval wordt opgehaald in 2021? Kijk voor de ophaaldata op Mijnafvalwijzer. Sinds 2020 vervangt Mijnafvalwijzer de papieren afvalkalender. In deze digitale afvalwijzer staan altijd de actuele ophaaldagen. En u kunt meldingen ontvangen wanneer u de container aan de weg mag zetten.

• 20201216 Visie verblijfsrecreatie gemeente De Ronde Venen

22 december 2020, pdf, 10MB