Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

 • Gemeente geeft aandacht aan laaggeletterdheid met escapecaravan

  20 september 2023

  Hoe voelt het om laaggeletterdheid te zijn? Waar loop je dan tegenaan? Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Om te laten ervaren hoe dat voelt én om de signalen te herkennen, stond donderdag 14 september een escapecaravan op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Ook wethouder Cees van Uden probeerde hem uit.

 • Lever lachglascilinders in bij het afvalbrengstation in Abcoude of Mijdrecht

  21 september 2023

  Lachgascilinders die in het restafval terecht komen, kunnen ontploffingen veroorzaken in vuilniswagens, afvalcontainers en verbrandingsovens. Dit is gevaarlijk voor medewerkers en deze ontploffingen zorgen ook voor schade aan vrachtwagens en installaties. Daarom roept gemeente De Ronde Venen op lachgascilinders in te leveren bij het afvalbrengstation. Zodat deze cilinders op een veilige manier verwerkt worden.

 • Succesvolle World Cleanup Day in De Ronde Venen

  20 september 2023

  Afgelopen weekend, op vrijdag 15 en zaterdag 16 september, namen 75 inwoners en bedrijfsme-dewerkers actief deel aan het opruimen van zwerfafval in De Ronde Venen. Deze actie werd op-gestart in het kader van World Cleanup Day. In meer dan 200 landen gingen inwoners en organi-saties aan de slag met een grote schoonmaakbeurt. Het is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Ook in De Ronde Venen werd enthousiast meegedaan. Wethouders Anja Vijselaar (economie) en Maarten van der Greft (afval) openden vrijdag de eerste grote schoonmaakactie bij Firma Van Walraven.

 • Mijdrecht fietst naar werk

  19 september 2023

  Gemeente De Ronde Venen, Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen en Goed op Weg werken samen aan de verbetering van de bereikbaarheid van Mijdrecht voor werknemers. Bedrijven en andere instanties konden een scan naar het huidige mobiliteitsgedrag van hun werknemers laten doen. Daaruit kwam naar voren dat het fietsgebruik nog ruimte voor groei heeft. Meer werknemers op de fiets zorgen voor minder auto’s en een betere gezondheid. Werknemers krijgen nu de moge-lijkheid om een e-bike uit te proberen tijdens één van de roadshows die worden georganiseerd.

 • Scholen in De Ronde Venen pakken zwerfafval aan

  18 september 2023

  Vorige week bracht wethouder Maarten van der Greft een bezoek aan de Driehuisschool in Mijdrecht. De reden? Scholieren te informeren over het ‘Adoptieproject Zwerfafval’, een veelbelovend initiatief waarbij basisscholen een actieve rol spelen in het schoonhouden van de eigen omgeving. Naast het schoonhouden van hun schoolplein, nemen leerlingen ook de verantwoordelijkheid voor een deel van de directe omgeving rondom school. Als het vooraf bepaalde gebied schoon is gehouden worden de scholen beloond. Elke klas ontvangt € 100,- aan het eind van het jaar. Over de besteding van het bedrag kan de klas zelf stemmen.

 • Kom op 21 september naar de Mobiliteitsstand op de markt van Mijdrecht

  14 september 2023

  Wij hechten veel waarde aan mobiliteit binnen onze gemeente, mobiliteit gaat over veel meer dan reizen. Het gaat erom dat je de middelen hebt om te kunnen doen wat je zou willen doen. Binnen de gemeente streven we ernaar om het reizen van A naar B zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken voor onze inwoners. Om u uitgebreid te informeren over de mogelijkheden die er zijn, nodigen wij u van harte uit om op donderdag 21 september tussen 10.00 uur en 14.00 uur onze Mobiliteitsstand op de markt te bezoeken.

 • Eerste fietsrotonde Mijdrecht feestelijk geopend

  14 september 2023

  6 september is de eerste fietsrotonde van De Ronde Venen in Mijdrecht op de kruising van de Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan officieel geopend. Na een periode van intensieve werkzaamheden aan het kruispunt en de omliggende wegen, markeert deze verandering een grote stap voorwaarts in de verkeersveiligheid van de gemeente.

 • Digitale nieuwsbrief inwoners De Ronde Venen

  11 september 2023

  Om onze inwoners nog beter te informeren en te betrekken bij alle mooie dingen die er in de gemeente gebeuren, start de gemeente vanaf 21 september met een tweewekelijkse digitale nieuwsbief. Aanmelden voor de nieuwsbrief kunt u vandaag al doen.

 • Bezoek de escapecaravan op de weekmarkt in Mijdrecht

  06 september 2023

  In De Ronde Venen hebben 3400 inwoners moeite met lezen en schrijven, begrijpen en spreken. Moeite hebben met de taal maakt het dagelijks leven knap lastig. De gemeente vraagt met een escapecaravan hier aandacht voor. Op de weekmarkt in Mijdrecht kunnen bezoekers ervaren hoe het is om moeite te hebben met taal. De escapecaravan staat donderdag 14 september van 9.00 tot 17.00 uur op het Raadhuisplein, naast de ingang van het gemeentehuis.

 • Ondernemers en gemeente De Ronde Venen opzoek naar oplossing voor overbelast elektriciteitsnet

  18 september 2023

  Op de bedrijventerreinen in Abcoude en Mijdrecht zijn veel ondernemers te vinden. Ondanks dat ze allemaal verschillende diensten of producten aanbieden hebben ze een ding gemeen. Allemaal zijn ze op hun eigen manier bezig met verduurzaming, maar sinds kort lopen ze tegen een gezamenlijk probleem op namelijk; een overbelast elektriciteitsnet. Dit remt de bedrijven in het verduurzamen én uitbreiden van hun onderneming.
  Gemeente De Ronde Venen onderzoekt nog dit jaar samen met de ondernemers hoe de problemen met het elektriciteitsnet zo veel mogelijk beperkt kunnen worden.