U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

• Definitief groen licht voor starterswoningen Twistvliedlocatie

25 februari 2021

Op 24 februari 2021 ondertekenden wethouder Rein Kroon en Camiel Honselaar (directeur HSB Bouw B.V.) de koopovereenkomst voor de Twistvliedlocatie in Mijdrecht. De bouw van 50 betaalbare starterswoningen is daarmee definitief.

• Meer ruimte in uw container en minder restafval

25 februari 2021

We scheiden steeds meer uit het restafval. Grondstoffen die we goed opnieuw kunnen gebruiken, horen niet meer in het restafval thuis. We zijn gewend aan het gescheiden inzamelen. Toch blijkt dat er nog veel PMD in het restafval zit.

• Wethouders vragen aandacht voor leefbaarheid dorpen

24 februari 2021

Afgelopen maandag hebben de wethouders Economische zaken Rein Kroon en Antoinette Ingwersen (Gemeente Nieuwkoop) een luisterend oor gekregen bij staatssecretaris Mona Keijzer. De ontmoeting vond plaats naar aanleiding van de brief die wethouder Ingwersen vorige week aan de staatssecretaris verstuurde. Wethouder Kroon steunde dit schrijven direct en wist een afspraak met de staatssecretaris te maken, zodat de brief persoonlijk overhandigd en toegelicht kon worden. Inmiddels hebben diverse wethouders en ondernemers dit verzoek gesteund.

• Vroeg eropaf om schulden, huisuitzetting of afsluiting van energie te voorkomen

18 februari 2021

Gemeente De Ronde Venen wil inwoners met betaalachterstanden op huur, energie, water en zorgverzekering snel helpen. Een schulphulpverlener wacht niet af, maar gaat naar inwoners toe met de vraag of er hulp nodig is. Door er vroeg bij te zijn, voorkomt de gemeente dat inwoners op het punt komen dat de financiële situatie niet meer te overzien is. Het gaat erom verder oplopende schulden, een huisuitzetting of afsluiting van energie te voorkomen.

• Horeca in De Ronde Venen ook dit jaar met grote terrassen

18 februari 2021

Net als in 2020 wil het college van burgemeester en wethouders de horeca ondersteunen de corona-periode zo goed mogelijk door te komen. B en W hebben besloten uitbreiding van terrassen, als de maatregelen het mogelijk maken, toe te staan. Deze zogenoemde gedoogbeschikking geldt van 1 april tot 1 november 2021.

• Terugblik afvalscheiding 2020

18 februari 2021
  • Verwarring over komst zonnevelden en windmolens

16 februari 2021

De afgelopen tijd merkt gemeente De Ronde Venen dat er verwarring is ontstaan over de komst van zonnevelden en windmolens. Dit zorgt voor verdeeldheid onder bewoners van de verschillende dorpen. Dit betreurt de gemeente enorm. Er wordt gezegd locaties voor zonnevelden en windmolens al bekend zijn. Dit is niet het geval. De gemeente is nu bezig met een voorstel voor geschikte gebieden. Dit noemen we zoekgebieden. Nadat de gemeenteraad de zoekgebieden heeft bepaald start het gebiedsproces. In dit proces wordt met inwoners en grondeigenaren gesproken over de invulling van het zoekgebied en leveren initiatiefnemers een concreet plan aan.

• Wegen rond natuurgebied Botshol afgesloten

12 februari 2021

De wegen rond natuurgebied Botshol zijn zaterdag 13 en zondag 14 februari afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook geldt op een deel van de Hoofdweg in Waverveen een parkeerverbod. De maatregelen zijn bedoeld om schaatsdrukte op Botshol te voorkomen.

• Schaatsen in De Ronde Venen

11 februari 2021

De komende dagen blijft het naar verwachting flink vriezen en dat betekent ijspret op natuurijs. Dat is mooi, want de schaatsliefhebber heeft er een tijd op moeten wachten. Sport en bewegen zijn belangrijk, zeker in coronatijd, of dat nu tijdens een wandeling is of op het ijs. Om veilig te kunnen schaatsen is het belangrijk dat iedereen zich aan een aantal regels houdt.

• Waardebon voor energiebesparende maatregelen nog niet ingeleverd?

11 februari 2021
  • Afvalinzameling aangepast door weersomstandigheden

• Onze doelstelling: 100 kg restafval per inwoner per jaar in 2023

04 februari 2021

In onze gemeente gooit een inwoner gemiddeld 183 kilo restafval per jaar weg. Daarvan bestaat een groot deel, ruim 64 kilo, uit groente, fruit, tuinafval en etensresten (gfte). Dit maakt de hoeveelheid restafval per inwoner onnodig hoog. Dat is zonde, want het verbranden van restafval is slecht voor ons milieu en de meest kostbare vorm van afvalverwerking.

• Pas op! De GGD neemt géén contact met u op voor coronavaccinatie bij u thuis

04 februari 2021

De GGD neemt geen contact op met ouderen over coronavaccinatie en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren. Wanneer de telefoon gaat en het is een telefoongesprek over het maken van een afspraak voor vaccinatie bij u thuis dan is het advies hierop niet in te gaan. U kunt contact opnemen met de politie om hier melding van te doen.