Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

• Updates over het coronavirus

Lees hier de laatste updates over het coronavirus. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

• Nieuws en mededelingen van de gemeente vanaf 6 april in De Groene Venen

03 april 2020

Officiële mededelingen en nieuws van de gemeente vindt u vanaf 6 april in weekblad De Groene Venen. Tot 31 maart 2020 verscheen de gemeentepagina in het Witte Weekblad De Ronde Venen.

• Gemeentehuis De Ronde Venen alleen in de ochtenden open

01 april 2020

Gemeente De Ronde Venen past de openingstijden van het gemeentehuis aan. Vanaf donderdag 2 april is het gemeentehuis in Mijdrecht op doordeweekse dagen tot 12.30 uur open. Alleen bezoekers met een afspraak kunnen op het gemeentehuis langskomen. Telefonisch blijft de gemeente op de gebruikelijke openingstijden bereikbaar. De openingstijden van de afvalbrengstations veranderen ook niet.

• Takkendag: donderdag 16 april

31 maart 2020

Op donderdag 16 april wordt in de hele gemeente snoeihout ingezameld. Op deze takkendag kunnen bewoners hun grof tuinafval gratis aanbieden langs de openbare weg.

• Hond aanlijnen? Poep opruimen? Daar wordt iedereen blij van!

31 maart 2020

Honden zorgen voor plezier en levendigheid. Een hond maakt onderdeel uit van het huishouden en is een trouwe kameraad. Het is fijn om met de hond buiten te lopen. Wel geldt een aantal regels voor honden en hun baasjes, om te voorkomen dat de honden overlast veroorzaken.

• Schiphol en LVNL presenteren nieuwe maatregelen om geluidshinder te beperken

31 maart 2020

Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol hebben de afgelopen tijd gewerkt aan maatregelen om de geluidsoverlast in de omgeving te beperken en de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Het programma hinderreductie van Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland is inmiddels gepubliceerd. Op deze website ziet u welke onderzoeken en maatregelen zij willen nemen om de hinder die in de omgeving ervaren wordt te verminderen.

• Een brief van burgemeester Maarten Divendal aan alle kinderen uit de Ronde Venen

24 maart 2020
  • Zes besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in De Ronde Venen

24 maart 2020

Tot 23 maart 2020 zijn in gemeente De Ronde Venen zes besmettingen van het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Maandag 23 maart is er 1 besmetting gemeld: 1 persoon uit Mijdrecht. Zondag 22 maart zijn er 2 besmettingen gemeld: 1 in Mijdrecht en 1 in Abcoude. Vrijdag 20 maart werd een besmetting in Mijdrecht gemeld, en zondag 15 maart werd bij 2 inwoners het coronavirus vastgesteld. Het ging hier om 1 inwoner uit Abcoude en 1 uit Mijdrecht. Deze twee personen verblijven in thuisisolatie.