U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

 • Extra maatregelen om verdere verspreiding corona te stoppen

  Het aantal coronabesmettingen in het land stijgt. In de regio Utrecht is het aantal besmettingen sinds begin deze maand verdubbeld. Belangrijkste oorzaak is dat niet iedereen de regels om besmetting te voorkomen naleeft. De stijging is vooral te zien in dicht bevolkte gebieden. Daarom heeft het Kabinet besloten om in zes Veiligheidsregio’s in de Randstad extra maatregelen te nemen om risicovolle groepsvorming tegen te gaan en wordt een verplichte sluitingstijd voor de horeca ingesteld. Deze maatregelen zijn vanaf zondag 20 september 18.00 uur van kracht.

 • De Nationale Sportweek in De Ronde Venen

  17 september 2020

  Vrijdag 18 september is officiële opening van de Nationale Sportweek. Wethouder Rein Kroon hijst de nationale sportweekvlag om 15.30 uur op het Raadhuisplein. Daarna is er een sportieve warming-up onder leiding van onze buurtsportcoach Jos Kooijman. En iedereen kan meedoen aan het lokale NK stoepranden.

 • Reële begroting om inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen

  17 september 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag 17 september de gemeenteraad de concept programmabegroting 2021 aangeboden. Net als bij veel andere gemeenten staan de financiën bij De Ronde Venen onder druk als gevolg van stijgende kosten. Het college stelt de gemeenteraad voor een aantal keuzes te maken om het huishoudboekje weer op orde te krijgen. De gemeenteraad behandelt de begroting in zijn raadsvergaderingen op 28 en 29 oktober 2020.

 • Doe mee aan World Cleanup Day in De Ronde Venen

  17 september 2020

  Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. In ruim 180 landen geven mensen onze planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel is om samen zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Ook in De Ronde Venen worden die dag diverse opruimacties georganiseerd.

 • Reguliere route bouwverkeer Abcoude

  16 september 2020

  In de Stationsstraat van Abcoude worden in het nieuwbouwproject 'Tussen Gein & Angstel' 4 nieuwbouwwoningen gebouwd. Om de overlast van het bouwverkeer voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, heeft de gemeente verschillende routes laten onderzoeken. Op basis van het onderzoek heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het bouwverkeer via de reguliere route (Amsterdam Zuidoost, Nieuwe Amsterdamseweg, Kerkplein) naar de bouwplaats te laten rijden.

 • Kinderburgemeesters samen aan zet tegen pesten

  17 september 2020

  Kinderburgemeesters Sanne Wigt en Lucas Koorn komen in actie tijdens de Week tegen Pesten. Samen met Mirelle Valentijn van de Stichting Omgaan met Pesten hebben zij een programma bedacht om pesten tegen te gaan en de slachtoffers van pesten een hart onder de riem te steken. Hun TikTok-video wordt ingezet als aftrap van deze week.

 • Jongeren in De Ronde Venen swipen voor het klimaat

  15 september 2020

  Binnenkort start de gemeente De Ronde Venen een speciale campagne om jongeren te betrekken bij een duurzame gemeente. Met de app Swipocratie geven jongeren van 12 tot en met 25 jaar op een makkelijke en snelle manier hun mening over duurzaamheid. Een soort Tinder, maar dan met opties voor een duurzame wereld. Zo krijgen ze bijvoorbeeld de vraag voorgeschoteld: “Een auto delen in plaats van je eigen auto bezitten?” En: “Wat heb je liever in jouw gemeente: 15 voetbalvelden vol met zonnepanelen of 1 windmolen (150m)?”.

 • Rondeveense campagne ‘Hou vol’ van start

  10 september 2020

  Begin september is in De Ronde Venen de regionale publiekscampagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’ gestart. Veel van de inwoners lukt het gelukkig goed om zich aan de adviezen te houden. Dat positieve gegeven wil de gemeente op een sympathieke manier aanmoedigen.

 • Gemeente De Ronde Venen zoekt nieuwe monumenten

  10 september 2020

  In de acht dorpen van De Ronde Venen staan veel historische gebouwen. Een klein deel hiervan is zó bijzonder, dat de gemeente ze voor de toekomst wil behouden. Deze molens, gemalen, boerderijen, woonhuizen, bruggen en forten zijn onderdeel van de geschiedenis van de gemeente. Om dit verhaal te kunnen vertellen en om de gebouwen voor de volgende generaties te bewaren, krijgt een aantal in 2020 de status van gemeentelijk monument.

 • Veel te zien en te beleven in De Ronde Venen tijdens de Open Monumentendagen

  08 september 2020

  Op zaterdag 12 en zondag 13 september vinden de landelijke Open Monumentendagen plaats. Ook De Ronde Venen biedt weer een gevarieerd programma.

 • Meld je aan voor schoonmaakacties zwerfafval

  03 september 2020

  Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar! Doel is om samen zoveel mogelijk zwerfaval op te ruimen. Dit doen we ook in onze gemeente, samen met verschillende andere organisaties.

 • Online voorlichting over de Regionale Energiestrategie (RES)

  21 augustus 2020

  Gemeenten De Ronde Venen, Woerden, Vijfheerenlanden, Oudewater, Stichtse Vecht, IJsselstein, Lopik, en Montfoort organiseren samen een webinar over de regionale energiestrategie (RES). Maar wat is de RES nou precies? Wat betekent het voor gemeente De Ronde Venen? En hoe kunnen inwoners meepraten? Deze vragen komen aan bod tijdens de online voorlichtingsessie op woensdag 9 september van 19.30 tot 21.00 uur.

 • Onderzoek in gemeente De Ronde Venen naar het gebruik van aardwarmte

  21 augustus 2020

  Vanaf 28 augustus vindt in de gemeente De Ronde Venen onderzoek plaats in de ondergrond. Doel van het onderzoek is om de kansen voor het gebruik van aardwarmte beter in beeld te brengen.

 • Twistvliedschool decor voor film De Luizenmoeder

  20 augustus 2020

  Het voormalige gebouw van de Twistvliedschool aan de Kwikstaart in Mijdrecht vormt het decor van de nieuw te maken film De Luizenmoeder. Het college van B en W heeft daar 18 augustus toestemming voor gegeven. Opnamen voor de film beginnen in september.

 • Oversteekplaats op Kerklaan Vinkeveen aangepast

  20 augustus 2020

  De voetgangersoversteekplaats op de Kerklaan in Vinkeveen wordt aangepast en veiliger gemaakt. De aanpassingen vinden dit jaar plaats. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad.

 • Gemeentepagina week 34

  20 augustus 2020

  In de weken 31, 32, 33 en 34 verschijnt de Groene Venen niet. In deze periode kunt u het gemeentelijke nieuws en de officiële bekendmakingen hier lezen.