Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

 • De Ronde Venen stroopt de mouw op

  02 december 2021

  Vaccineren tegen het coronavirus is belangrijk. Met vaccinatie beschermen we niet alleen onszelf, maar ook familie, vrienden en kwetsbare mensen. Jezelf laten vaccineren is dus ook een kwestie van solidariteit. Een hoge vaccinatiegraad vermindert de druk op de zorg.

 • Gemeente De Ronde Venen steekt geld in akoestisch burgermeetnetwerk

  01 december 2021

  Met het burgermeetnetwerk willen de gemeenten uit het Groene Hart die deel uitmaken van de Omgevingsraad Schiphol betere gegevens over het geluid van vliegverkeer van en naar Schiphol. Daarmee willen ze de geluidshinder die inwoners ervaren gedegen onderbouwen. Het college van gemeente De Ronde Venen heeft besloten mee te doen aan dit burgermeetnetwerk dat een burgerinitiatief is onder regie van gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

 • De Ronde Venen kleurt oranje tijdens Orange the World

  26 november 2021

  Verschillende gebouwen en markante plekken in De Ronde Venen worden tussen 25 november en 10 december oranje verlicht. De gemeente sluit zich daarmee aan bij de internationale campagne Orange the World en zegt zo luid NEE tegen het geweld tegen vrouwen. In de gemeente staan 6 locaties gedurende 16 actiedagen in een oranje licht om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Het gaat om bed & breakfast Villa Oldenhoff in Abcoude, hotel Mijdrecht Marickenland in Mijdrecht, horecagelegenheid De Plashoeve in Vinkeveen, Dock15 in Mijdrecht, de karakteristieke plataan bij het oude Wilnisse raadhuis en de opvallende boot van de zeilschool die langs de N201 bij de Vinkeveense Plassen ligt. Bij het gemeentehuis in Mijdrecht wappert de vlag van Orange the World.

 • Overlast door vuurwerk? Meld dit!

  23 november 2021

  Het is verboden om (categorie F3) vuurwerk af te steken. Ervaart u overlast van dit soort vuurwerk? Meld dit dan bij de gemeente

 • Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Vinkeveen

  21 november 2021

  In Vinkeveen is bij legkippen op een pluimveebedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep.

 • Aanleg glasvezel in De Ronde Venen

  19 november 2021

  Snel internet wordt steeds belangrijker. Voor het versturen en ontvangen van grote bestanden voor werk of studie en voor het ongestoord kunnen kijken naar streamingsdiensten. De Ronde Venen legt zelf geen snel internet (glasvezel) aan, zoals de gemeente ook geen water- of gasleidingen aanlegt. De gemeente spant zich wel in om de aanleg van glasvezel door bedrijven zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zowel in de dorpen als in het buitengebied.

 • Gemeente De Ronde Venen betaalt mee aan zorgverzekering

  17 november 2021

  Inwoners met een uitkering of een inkomen niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm kunnen zich uitgebreid verzekeren tegen (on)verwachte zorgkosten. Gemeente De Ronde Venen biedt een collectieve zorgverzekering aan samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De gemeente betaalt een gedeelte van de zorgverzekering. En inwoners profiteren van vele extra’s.

 • Grootschalige controle op bedrijventerrein Mijdrecht

  15 november 2021

  Gemeente De Ronde Venen heeft samen met politie, douane, netbeheerder Stedin en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) donderdag 11 november een grootschalige integrale controle gehouden op de Vermogenweg in Mijdrecht. Circa 50 bedrijfspanden zijn gecontroleerd op de naleving wet- en regelgeving. Tijdens de controle zijn geen strafbare feiten geconstateerd.

 • Gemeenteraad stelt begroting 2022 vast

  11 november 2021
 • Gloednieuwe Rondeveense Toppers gezocht!

  11 november 2021

  Na het succes van voorgaande jaren, zijn de nominaties voor de Rondeveense Topper weer gestart. Gemeente De Ronde Venen wil opnieuw kinderen die iets bijzonders hebben gedaan belonen met een jeugdlintje. Deze speciale onderscheiding, de Rondeveense Topper, wordt uitgereikt aan kinderen die onze waardering verdienen.

 • Huurders in De Ronde Venen krijgen waardebon van €70 voor energiebesparende producten

  10 november 2021

  Met een paar kleine acties verlagen inwoners hun energierekening al flink. Zo gebruiken ledlampen 90% minder energie dan gloeilampen. Het plaatsen van tochtstrips in naden en kieren levert al snel een besparing op van € 170,- per jaar. Minder tocht maakt de temperatuur binnen in huis ook een stuk prettiger. Om inwoners te helpen minder energie te gebruiken ontvangen alle huurders in gemeente De Ronde Venen een brief met een waardebon van € 70,-. Met deze waardebon kopen huurders kleine energiebesparende producten. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, waterbesparende douchekoppen of radiatorfolie.

 • Bespaar op de energierekening door te isoleren of zonnepanelen te plaatsen

  10 november 2021

  Gemeente De Ronde Venen start in november met een grote inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas zijn onderdeel van de actie. Zodat inwoners direct besparen op de energierekening. Vanaf 16 november ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over deze actie. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl. Deze actie geldt tot 1 februari 2022.

 • Meer ruimte voor wonen en werken in De Ronde Venen dankzij regionale samenwerking

  04 november 2021

  Samen met 15 Utrechtse gemeenten heeft De Ronde Venen in de afgelopen jaren gewerkt aan het Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP). Dit visiedocument beschrijft de uitdagingen waar de regio tot 2040 voor staat op het gebied van wonen, werken, mobiliteit, groen, energie en gezondheid. Met als doel de prettige woon- en werkomgeving te behouden en waar mogelijk te verbeteren. De ambities om in De Ronde Venen 4.800 woningen te bouwen tot 2040 en het bedrijventerrein Mijdrecht met minimaal 12 hectare uit te breiden zijn in het IRP opgenomen. Dit versterkt de positie van de gemeente om de doelstellingen op het gebied van wonen en werken daadwerkelijk te realiseren.

 • Wijzigingen in het woonplaatsbeginsel Jeugdwet

  01 november 2021

  Vanaf 1 januari 2022 verandert het woonplaatsbeginsel (Wet wijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet). Er komen dan andere spelregels om te bepalen welke gemeente verantwoordelijk wordt voor de jeugdhulp.

 • Meedenken over herontwikkeling Hoflandlocatie in Mijdrecht

  07 juli 2021

  De basisscholen Hofland en De Eendracht krijgen na ruim 40 jaar nieuw onderdak. Doordat het nieuwe schoolgebouw 2 etages krijgt, ontstaat er ruimte voor appartementen. Gemeente De Ronde Venen nodigt inwoners uit om mee te denken over de plannen.

 • Gemeente en maatschappelijke organisaties investeren in eerste 1000 dagen kind

  07 juli 2021

  Gemeente De Ronde Venen zet zich samen met maatschappelijke organisaties in om de eerste 1000 dagen van een kind probleemloos te laten verlopen. Dit is een initiatief van maatschappelijk en pedagogisch werkers van Kwadraad, jeugdgezondheidszorg, verloskundigen, kraamzorg, diëtisten, huisartsen en de gemeente. Hiervoor is een intentieverklaring opgesteld: Kansrijke Start. De ondertekenaars onderschrijven het belang van een kansrijke start voor alle kinderen.

 • GGD opent vaccinatielocatie in Bowling Mijdrecht

  07 juli 2021

  Inwoners van De Ronde Venen kunnen zich vanaf woensdag 30 juni in Mijdrecht laten vaccineren tegen het coronavirus. De GGD regio Utrecht (GGDrU) biedt de mogelijkheid om op woensdagen in Bowling Mijdrecht, Ontspanningsweg 1a, een prik te krijgen. Wethouder Alberta Schuurs (Gezondheid): ,,Om het coronavirus nog verder onder controle te krijgen is het belangrijk dat vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, worden aangeboden. Fijn dat we hiervoor Bowling Mijdrecht kunnen gebruiken.”

 • Op de hoogte blijven van vergunningaanvragen in uw buurt?

  17 augustus 2021

  Gemeente De Ronde Venen plaatst alle officiële publicaties van de gemeente op officielebekendmakingen.nl. Wilt u geïnformeerd worden over officiële publicaties? Dan kunt u zich abonneren op de e-mailservice om berichten digitaal te ontvangen. Abonneren doet u op www.overuwbuurt.overheid.nl.