Nieuws RSS icoon

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Archiefweb.

• Dag van de Ondernemer: Gluren bij de Buren in De Ronde Venen

11 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 is de vierde ‘Dag van de Ondernemer’. Een initiatief van MKB-Nederland om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten. Wethouder Rein Kroon steunt dit initiatief vanuit de gemeente en wil zijn waardering uiten richting alle ondernemers en ondernemende mensen in de gemeente voor hun durf en doorzettingsvermogen én betrokkenheid bij de gemeenschap.

• Shopping Mijdrecht en gemeente werken verder aan verbetering winkelgebied

11 november 2019

Ondernemersvereniging Shopping Mijdrecht en gemeente De Ronde Venen zetten hun samenwerking ter verbetering van het winkelgebied in het centrum voort. Om dit te bekrachtigen zetten wethouder Rein Kroon en voorzitter Daniëlle van Scheppingen hun handtekening onder de uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone (BIZ). Hiermee gaan zij voor de derde keer de samenwerking aan voor een periode van vijf jaar.

• Gemeenten Zuid-Holland en Utrecht in gesprek met Schiphol

11 november 2019

De CEO van Schiphol, Dick Benschop heeft vrijdagmiddag 1 november gesproken met bestuurders uit Zuid-Holland en Utrecht. Deze gemeenten, die wat verder uit het blikveld van Schiphol liggen, ondervinden de laatste jaren steeds meer overlast van het vliegverkeer. De Zuid-Hollandse gedeputeerde Willy de Zoete heeft Schiphol daarom uitgenodigd om de zorgen en klachten over het vliegverkeer te bespreken met wethouders uit de regio. De bestuurders onderkennen het economisch belang van Schiphol, maar vinden dat dit niet meer in evenwicht is met de hinder voor omwonenden. Tijdens dit gesprek vroegen wethouders en gedeputeerde aandacht voor extra hinderbeperkende maatregelen, om de overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken.

• Gemeente De Ronde Venen en Dokter Bosman

06 november 2019

De gemeente is verantwoordelijk voor het Sociaal Domein, waaronder ook de hulpverlening aan jeugdigen valt. Jeugdigen uit onze regio die hulp nodig hebben, kunnen verwezen worden naar Dokter Bosman. De kwaliteit van de hulpverlening die deze organisatie levert, staat niet ter discussie.

• Nieuwe website voor gemeente De Ronde Venen

06 november 2019

Gemeente De Ronde Venen heeft een nieuwe website. De nieuwe website is gebruiksvriendelijk en toegankelijk. De website wordt voortdurend verbeterd met de mening van bezoekers en analyses over het gebruik van de website.

• Profiteer nu van flinke korting op isolatiemaatregelen

11 november 2019

Bespaar met goede woningisolatie honderden euro’s per jaar. Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis, een lagere energierekening en is beter voor het klimaat. Om onze inwoners te helpen met verduurzaming, organiseert de gemeente een nieuwe groepsaankoop voor vloer- en spouwmuurisolatie. Doel is om in 2040 alle woningen in De Ronde Venen zonder aardgas te verwarmen. De 1e stap richting een duurzame woning is goede isolatie.

• Waverbrug zwaar beschadigd

04 november 2019

De Waverbrug in Waverveen is zwaar beschadigd en kan voorlopig niet worden geopend. Hoogstwaarschijnlijk heeft een vrachtwagen de bocht te ruim genomen waardoor delen van de brug zijn verbogen. Wie de schade heeft veroorzaakt is onbekend. Wij roepen daarom inwoners op die iets hebben gezien zich te melden via T. 0297 29 16 16.

• Ook in De Ronde Venen toenemende klachten over Schiphol

21 oktober 2019

Op woensdag 13 november gaan 8 inwoners en 3 bestuurders uit het Groene Hart, waaronder wethouder Kiki Hagen, in gesprek met minister Cora Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Onderwerp is de overlast van Schiphol. Ook De Ronde Venen is in dit gesprek vertegenwoordigd.

• Heeft u al Mijnafvalwijzer? Meld u aan voor het einde van het jaar!

17 oktober 2019

Mijnafvalwijzer vervangt per 2020 de afvalkalender. Meld u daarom uiterlijk in december 2019 aan voor de app Mijnsfvalwijzer.

• De Ronde Venen wordt dementievriendelijk – u ook?

17 oktober 2019

Gemeente De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen in de samenleving. Ook inwoners met dementie. Vanaf eind oktober worden weer bijeenkomsten georganiseerd met als doel in simpele stappen leren dementie te herkennen en contact te maken met mensen met dementie.

• Reizend gezelschap organiseert bijeenkomsten over dementievriendelijke gemeente

11 oktober 2019

Vanaf 16 oktober wordt in alle dorpen van gemeente De Ronde Venen een informatiebijeenkomst over dementievriendelijkheid georganiseerd. Tijdens een informatief en afwisselend programma ontvangen de bezoekers informatie over het project Dementievriendelijke gemeente.

• Groot onderhoud voor dorpsbrug Baambrugge

10 september 2019

De dorpsbrug in Baambrugge is toe aan groot onderhoud. De brug is daarom vanaf maandag 30 september bijna drie weken afgesloten voor alle verkeer.

• Start werkzaamheden Pastoor Kannelaan

05 augustus 2019

Op 5 augustus starten de werkzaamheden aan de Pastoor Kannelaan. De rijbaan, funderingslagen, beplanting, bomen, het trottoir en de openbare verlichting worden compleet vernieuwd. Daarnaast vervangt Vitens gelijktijdig hun daar aanwezige waterleiding.