Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

 • In verband met onderhoud is de Hulksbrug in Abcoude op 30 en 31 mei afgesloten voor al het verkeer.

  16 mei 2023

  De bovenste laag van het wegdek van de brug – ook wel slijtlaag genoemd – is op diverse plekken ver-sleten en moet vervangen worden. Dit gebeurt op 30 en 31 mei aanstaande.

 • Leerlingen schrijven brief voor veilig fietsen op Rijksstraatweg in Baambrugge

  16 mei 2023

  ‘We willen graag dat fietsen op de Rijksstraatweg tussen Baambrugge en Loenersloot veiliger wordt’. Met die hartenkreet beginnen een brief en een kort filmpje dat de 7-jarige Ella ’t Sas namens haar klas naar de burgemeester stuurde. Donderdag 11 mei ging wethouder Anja Vijselaar (Verkeer) naar de school om met Ella en de kinderen van haar klas te praten over mogelijke oplossingen. Een van de afspraken is dat de kinderen tekeningen maken waarvan de gemeente posters vervaardigt. Deze worden langs de kant van de weg geplaatst om automobilisten te vragen langzamer te rijden.

 • De Omgevingswet komt eraan: Wat betekent dit als u een wijziging van een bestemmingsplan wilt aanvragen?

  16 mei 2023

  De Omgevingswet treedt 1 januari 2024 in werking. Vanaf dat moment wordt het bestemmingsplan zoals u dat kent, vervangen door het Omgevingsplan. In dit artikel leest u welke gevolgen deze wetswijziging heeft voor aanvragen om een bestemmingsplan te wijzigen.

 • Gastles over Tweede Wereldoorlog aan 7de- en 8ste-groepers

  30 mei 2023

  John Melkman gaf woensdag 10 mei namens Stichting Na de Oorlog een gastles aan leerlingen van groep 7 en 8 van het Kids College in Wilnis. Tijdens de les vertelde John het ontroerende verhaal over zijn Joodse ouders die tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten zien te overleven. Ook wethouder Maarten van der Greft was aanwezig als toehoorder. Net als bij de kinderen maakte het verhaal diepe indruk op hem. Na afloop ontstonden er mooie gesprekken.

 • Koninklijke onderscheiding voor Charlotte Smit uit Vinkeveen

  12 mei 2023

  Charlotte Smit uit Vinkeveen is 11 mei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de onderscheiding voor haar inzet voor het behoud en ontwikkeling van natuur en milieu in en rondom Vinkeveen en Waverveen. Ze is al vele jaren actief bij natuur- en milieuvereniging De Groene Venen en lange tijd voorzitter van de Vechtplassen Commissie. Charlotte Smit ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Maarten Divendal.

 • Vertraging bij werkzaamheden kruising Prinses Margrietlaan/Ambachtsherensingel

  10 mei 2023

  De werkzaamheden aan het kruispunt Prinses Margrietlaan/Ambachtsherensingel hebben helaas 2 weken vertraging opgelopen. Dat is ontstaan omdat meer werkzaamheden aan de grond moesten worden verricht dan waarmee rekening was gehouden. De planning is dat het werk aan het kruispunt 26 mei kan worden afgerond en dat het kruispunt dan weer open kan voor verkeer.

 • Gemeente sluit financieel jaar positief af

  11 mei 2023

  De Ronde Venen heeft in 2022 circa 115 miljoen euro uitgegeven. Daarvan ging bijna 40 miljoen euro naar het sociaal domein (Wmo, jeugd, participatie) en er is voor bijna 9 miljoen geïnvesteerd in wegen, fietsvoorzieningen en bruggen. Dat zijn een paar voorbeelden uit de programmarekening 2022 die naar de gemeenteraad is gestuurd. Het jaar is afgesloten met een positief resultaat. Het college stelt de raad voor het positieve resultaat van 3,1 miljoen euro toe te voegen aan de algemene reserve. Uit deze reserve bekostigt de gemeente zaken die later weer noodzakelijk zijn en kan hiermee tegenvallers opvangen. De gemeenteraad behandelt de jaarrekening in zijn raadsvergadering van juni.

 • Inloopmoment concept ontwerpbestemmingsplan Vinkeveense Plassengebied

  07 april 2023

  Zoals het er nu uitziet start de bestemmingsplanprocedure voor de Vinkeveense Plassen eind april met de terinzagelegging van het concept ontwerpbestemmingsplan. Om inwoners hierover te informeren houdt de gemeente op woensdag 19 april 2023 2 inloopmomenten. Van 16.00 tot 18.00 uur en 19.00 uur tot 21.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in De Boei in Vinkeveen. Zij kunnen dan het concept ontwerpbestemmingsplan inzien en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente.

 • Fietsen verwijderd bij bushalte Mijdrecht-Centrum

  08 februari 2023

  Bij de bushalte Mijdrecht-Centrum zijn dinsdag 7 februari 8 fietsen verwijderd. De fietsen stonden buiten de fietsenstalling en niet in de rekken. De tweewielers zijn door de gemeente naar de gemeentewerf in Mijdrecht gebracht.

 • Ontwerpbestemmingsplan dorpskernen ligt vanaf 7 januari ter inzage

  05 januari 2023

  Voor de zes dorpskernen (Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen) ligt de komende weken het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Met dit nieuwe bestemmingsplan gelden er straks dezelfde afspraken voor al deze dorpskernen.