Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

 • Brand bij slachterij Wouters in De Hoef

  11 april 2024

  Bij slachterij Wouters in De Hoef woedt een grote brand. Daarbij komt ook veel rook vrij. De brandweer is nog geruime tijd bezig met de bluswerkzaamheden.

 • Commissaris van de Koning brengt werkbezoek aan De Ronde Venen

  05 april 2024

  De commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Hans Oosters, heeft donderdag 4 april een werkbezoek aan De Ronde Venen gebracht. Hij sprak onder meer met burgemeester Maarten Divendal, het voltallige college van B en W en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties over ontwikkelingen die spelen in de dorpen. Ook bezocht hij Vinkeveen om te worden bijgepraat over het Centrumplan Vinkeveen en ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie.

 • Honderden inzendingen voor naam nieuw bedrijventerrein

  05 april 2024

  Aan de oproep om mee te denken over de naam voor het nieuwe bedrijventerrein ten noorden van de huidige N201 in Mijdrecht en hiervoor suggesties te doen is massaal gehoor gegeven. De gemeente ontving meer dan 250 reacties. ,,Echt top dat zoveel inwoners en ondernemers meedenken’’, reageert wethouder Anja Vijselaar (Economie). Uit alle inzendingen zijn nu 5 namen geselecteerd. Iedereen kan nu één stem uitbrengen op de naam die het bedrijventerrein volgens hem of haar zou moeten krijgen. Mede op basis van de stemming neemt het college een definitief besluit.

 • Leerkrachten, politie en zorgmedewerkers voorrang bij toewijzing sociale huur

  03 april 2024

  De gemeenteraad heeft ingestemd met een proef om onderwijs-, zorg- en politiepersoneel voorrang te geven op een aantal sociale huurwoningen. De gemeente onderzoekt hiermee of deze regeling kan helpen om het personeelstekort in deze beroepsgroepen te verminderen.

 • Nieuw leven voor mobiele unit als kleedruimte bij CSW

  03 april 2024

  De jeugd van CSW in Wilnis kan sinds kort gebruikmaken van een mobiele unit bij de hoofdingang om zich om te kleden en te douchen. De unit deed tot vorig jaar dienst als kantoor- en toiletruimte van BAM Bouw & Techniek in Utrecht. Het idee om de mobiele ruimte een nieuwe bestemming te geven op het CSW-terrein is afkomstig van Tristan Frese, circulair specialist bij De Schijf Groep en als vrijwilliger actief bij CSW.

 • Gemeente organiseert Werkatelier De Ronde Venen 2040

  17 april 2024

  Hoe ziet gemeente De Ronde Venen eruit in 2040? Zijn er dan voldoende woningen? Hoe blijft de gemeente bereikbaar? Hoe ziet het buitengebied er dan uit? Op dit soort vragen moet de Omgevingsvisie van De Ronde Venen antwoord geven. De gemeente gaat daarover in gesprek met inwoners en ondernemers tijdens het werkatelier op 9 april in De Boei in Vinkeveen.

 • Succesvol eerste Monumentencafé in De Ronde Venen

  04 april 2024

  Op woensdagavond 27 maart 2024 vond het eerste Monumentencafé in De Ronde Venen plaats bij Fort Nigtevecht. Ruim 60 monumenteigenaren en liefhebbers van erfgoed kwamen bij elkaar om te praten over het verduurzamen van historische gebouwen. Het was een inspirerende avond vol ontmoetingen, kennisuitwisseling, advies en nieuwe ideeën.

 • Tien kinderen krijgen Rondeveense Topper vanwege hun inzet

  28 maart 2024

  Tien kinderen uit De Ronde Venen ontvingen tijdens een feestelijke ceremonie op woensdag 27 maart een Rondeveense Topper. De kinderen kregen de onderscheiding voor hun bijzondere maatschappelijke inzet en het feit dat zij een voorbeeld zijn voor hun omgeving en anderen. De Toppers werden uitgereikt door burgemeester Divendal, wethouder Maarten van der Greft en de kinderburgemeesters Myrthe van Oostrom en Bastiaan Andriessen.

 • Koninklijke onderscheiding voor Piet ter Wee uit Mijdrecht

  26 maart 2024

  Professor Piet ter Wee uit Mijdrecht heeft vrijdag 22 maart een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ter Wee verricht al jaren een belangrijke rol in de wereld van de nefrologie. Zijn inspanningen hebben de afgelopen 40 jaar geleid tot betere zorg voor nierpatiënten. Ook was hij jarenlang actief binnen besturen van basisscholen in Mijdrecht en in de protestantse kerk in Mijdrecht. Ter Wee ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Maarten Divendal.

 • Bewonersavond over werkzaamheden Demmerik druk bezocht

  26 maart 2024

  De bewonersavond over de werkzaamheden die deze zomer worden verricht aan Demmerik in Vinkeveen is dinsdagavond 19 maart druk bezocht. In de zomer wordt er ter hoogte van arkenpark Mur een nieuwe brug in Demmerik aangelegd en vindt er groot onderhoud aan de weg plaats. De werkzaamheden starten begin juni en duren ongeveer 12 weken.