Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

 • Koninklijke onderscheiding voor Ron Sabbé uit Mijdrecht

  20 november 2023

  Ron Sabbé uit Mijdrecht heeft donderdag 16 november een koninklijke onderscheiding ontvangen. Vanwege zijn actieve inzet als vrijwilliger bij de buurtbus, het Rode Kruis en badmintonvereniging Veenshuttle is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Sabbé ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Maarten Divendal. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst waar de buurtbus het 40-jarig bestaan vierde.

 • Inloopbijeenkomst De Maricken II op 28 november

  21 november 2023

  Op dinsdag 28 november organiseert de gemeente samen met de ontwikkelaars een tweede informatiemoment voor omwonenden en belangstellenden over de ontwikkeling van nieuwbouwlocatie De Maricken II in Wilnis.

 • Gemeente De Ronde Venen betaalt mee aan zorgverzekering

  27 november 2023

  Inwoners met een uitkering of een inkomen niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm kunnen zich uitgebreid verzekeren tegen zorgkosten. Gemeente De Ronde Venen biedt een collectieve zorgverzekering aan samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De gemeente betaalt een gedeelte van de premie. En inwoners profiteren van vele extra’s.

 • Rondeveense Toppers gezocht

  21 november 2023

  Voor het vierde jaar op een rij is gemeente De Ronde Venen op zoek naar 'Rondeveense Toppers'. Dit zijn kinderen die zich buitengewoon inzetten voor de samenleving en daarmee een bron van inspiratie zijn voor anderen. Zulke kinderen zijn echte helden en verdienen erkenning en waardering. De feestelijke uitreiking aan de Rondeveense Toppers is op woensdag 27 maart 2024 van 16.00 tot 17.30 uur in het gemeentehuis. Aanmelden van een kandidaat als Rondeveense Topper is mogelijk tot en met woensdag 20 februari 2024 via www.derondevenen.nl/toppers.

 • Locatie combibaan gezocht

  13 november 2023

  De gemeente is samen met de stichting Combibaan op zoek naar een geschikte plek voor de aanleg van een ijs-, skeeler- en atletiekbaan. De baan kan in de winter gebruikt worden om te schaatsen en in de zomer voor bijvoorbeeld skeeleren of atletiek. Een zoektocht van de gemeente samen met de stichting heeft tot nu toe nog niet tot een positief resultaat geleid. Wellicht zijn er inwoners die mogelijkheden zien die tot nu toe onder de radar zijn gebleven. Eigenaren met een geschikt perceel en de bereidheid dit te verkopen, worden daarom opgeroepen dit bij de gemeente te melden zodat de combibaan toch gerealiseerd kan worden.

 • Thema-avond veilig, altijd en overal in dorpshuis De Boei

  08 november 2023

  Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen. Op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub en in cyberspace. In het OV, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals en op het strand. Achter de voordeur en op plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Om aandacht te vragen voor het probleem, komt er een thema-avond.

 • Gemeenteraad stelt programmabegroting 2024 vast

  07 november 2023

  De gemeenteraad heeft donderdagavond 2 november, na een uitgebreide discussie over onder andere de financiële positie van de gemeente en de bouw van goedkope huur- en koopwoningen, unaniem de programmabegroting 2024 vastgesteld. De Ronde Venen investeert komend jaar flink in onderhoud van wegen, groen, scholen, bedrijventerreinen, voorzieningen, de realisatie van nieuwe woningen en veiligheid. De gemeente wil de opgaven en ambities waar De Ronde Venen voor staat nadrukkelijk samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties realiseren.

 • Huishoudens met een laag inkomen krijgen 1300 euro energietoeslag

  06 november 2023

  Het betalen van de energierekening kan moeilijk zijn. Daarom hebben huishoudens met een laag inkomen recht op een energietoeslag van 1300 euro. Met deze toeslag kunnen zij een deel van de gestegen energiekosten betalen.