Explosieven op bedrijventerrein Mijdrecht

Op het bedrijventerrein Mijdrecht zal maandag 12 februari 2024 tussen 12.00 en 13.30 uur één of meerdere explosies klinken. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) laat dan explosieven die op het terrein van een bedrijf aan de Constructieweg zijn gevonden gecontroleerd ontploffen.

In het slibdepot van het bedrijf zijn donderdag 25 januari explosieven en munitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Donderdagavond 25 januari is op het terrein een mijn die instabiel was, en niet door de EOD kon worden verplaatst, tot ontploffing gebracht. De ontploffing was tot in de verre omgeving te horen. Ook maandagavond 29 januari en woensdagmiddag 31 januari zijn gecontroleerd explosieven tot ontploffing gebracht.

De afgelopen weken is het slib grondig onderzocht op explosieven. Het gevonden materiaal wordt maandag tussen 12.00 en 13.30 uur tot ontploffing gebracht. De Constructieweg is dan tijdelijk afgesloten ter hoogte van het bedrijf. Met de ontploffingen zijn de werkzaamheden afgerond.