Inloopbijeenkomst nieuwbouw Koningin Julianaschool en Willisstee

Op 10 oktober organiseert gemeente De Ronde Venen samen met de Koningin Julianaschool een tweede inloopbijeenkomst over de gezamenlijke nieuwbouw. Belangstellenden kunnen in gesprek gaan over het ruimtelijk kader, het ruimtegebruik en de uitkomsten van het verkeersonderzoek. De inloop is van 16.30 tot 18.30 uur in de Willisstee, Pieter Joostenlaan 24 in Wilnis. Aanmelden is niet nodig.

Het huidige schoolgebouw van de Koningin Julianaschool aan de Stationsweg 7 in Wilnis is oud en wordt te klein. Dorpshuis De Willisstee heeft dringend onderhoud nodig, dat hoge kosten met zich meebrengt. Het verminderen van het energieverbruik is ingewikkeld en het gebouw is te groot voor het huidige gebruik. Daarom is er behoefte aan een nieuw en kleiner dorpshuis. 

Wethouder Cees van Uden: “Het schoolbestuur, de Willisstee en de gemeente willen samen een toekomstbestendig gebouw ontwikkelen met de functies dorpshuis, school, kinderopvang en buitenschoolse opvang. Om meer inwoners de gelegenheid te geven de plannen te bekijken, organiseren wij een tweede inloopbijeenkomst. Ook laten we de relatie met andere ontwikkelingen in Wilnis zien.”

Aanmelden voor beheercommissie dorpshuis

De gemeente heeft met de huidige gebruikers van het dorpshuis besproken hoe ze de nieuwe ruimten samen kunnen gaan gebruiken. Voor het nieuwe dorpshuis zal een beheercommissie worden ingesteld. Deze beheercommissie gaat over de activiteiten die in het dorpshuis plaatsvinden. De beheercommissie wordt betrokken bij de uitwerking hiervan en bij de concrete uitwerking van de ontwikkeling van het nieuwe dorpshuis. Voor de beheercommissie zoekt de gemeente betrokken inwoners uit Wilnis, zodat het nieuwe dorpshuis echt een plek door en voor mensen uit Wilnis wordt. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich aanmelden tijdens de inloopavond en via het reactieformulier op www.derondevenen.nl/willisstee

Meer informatie 

Meer informatie en een reactieformulier zijn te vinden op: www.derondevenen.nl/willisstee. Reageren kan tot en met 13 oktober 2024.