Lezing ‘Mijn 1000 soortentuin’ door Luc Hoogenstein

Op donderdagavond 25 april geeft Luc Hoogenstein de lezing ‘Mijn 1000 soortentuin’ bij NME Centrum De Woudreus. Luc is bioloog, tv-presentator, prijswinnend natuurfotograaf en schrijver van het boek ‘Mijn 1000 soortentuin‘. Hij heeft onder andere gewerkt bij de Vogelbescherming en Natuurmonumenten en is momenteel werkzaam in de duurzame energiesector.

Mijn 1000 soortentuin

Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om in één jaar 1000 soorten in zijn tuin in Utrecht waar te nemen. Door de covid-epidemie was ook Luc gedwongen om thuis te werken. Verre van ideaal voor een ecoloog bij Natuurmonumenten! Om zijn natuurbehoefte toch te vervullen ging hij in de pauzes van het werk maar op zoek naar beestjes en plantjes in zijn eigen habitat: de voortuin. Deze zoektocht liep volledig uit de hand en overtrof zijn stoutste verwachting, zowel qua aantal soorten als qua bijzondere waarnemingen. Hij ontdekte in zijn klimop zelfs een nieuwe soort voor Nederland! 
Hoeveel soorten het uiteindelijk geworden zijn? Dat zal Luc uit de doeken doen in een bevlogen lezing vol leuke verhalen, anekdotes en natuurfoto’s uit eigen Utrechtse tuin. 

De lezing is gratis en vindt plaats bij NME-Centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. Inloop vanaf 19.15  uur. Tijd van 19.30 – 21.30 uur. Aanmelden is verplicht via www.dewoudreus.nl. Ga naar ‘activiteiten’. 

foto Luc Hoogenstein bij lezing 25 april