Afvalcontainer aanvragen

Vraag een nieuwe afvalcontainer aan als uw container kapot of kwijt is. Of overweeg dit wanneer u hooguit eens per 6 weken uw container aan de straat zet. Heeft u een klein defect aan uw container? Dan repareren wij deze graag.

U kunt tot 1 september een kleine restafval container aanvragen. 

Aanvraag kleine restafval container 

Wissel van grote naar kleine restafvalcontainer vóór 1 september 2023.

logo DigiDNu een kleine restafval container aanvragen via DigiD 

Meer informatie over de tarieven staat op www.drvaandebak.nl. U kunt ook via deze website laten weten of u uw huidige container wilt wisselen voor een kleine. Als u dit vóór 1 september 2023 doet, ontvangt u nog voor het einde van het jaar een kleinere restafvalcontainer. Als u niet wilt wisselen van restafvalcontainer dan hoeft u niets te doen 

Container kapot of kwijt? 

Bent u uw container kwijt of is deze kapot? Of bent u nieuw komen wonen in deze gemeente?  

logo DigiDNu een afvalcontainer aanvragen of omwisselen 

Kleine restafval container en afvalstoffenheffing

Vanaf 1 januari 2024 betaalt u afvalstoffenheffing op basis van de grootte van uw restafvalcontainer. U krijgt de keuze uit een kleine (140 liter) of grote (240 liter) container voor het restafval. Voor het gebruik van een kleine container betaalt u minder dan voor een grote container. De afvalstoffenheffing wordt dan niet meer geheven op basis van een één- of meerpersoonshuishouden, maar of u een kleine of grote restafvalcontainer heeft. Het verschil tussen een kleine of grote restafvalcontainer is €100,-.   

Op deze manier stimuleert de gemeente om afval goed te scheiden en zo min mogelijk restafval aan te bieden. Daarnaast leegt de gemeente ook alleen nog maar gechipte containers. Dit maakt het afvalbeleid eenvoudiger en eerlijker.  

Als u nu een kleinere restafvalcontainer aanvraagt betaalt u niet minder afvalstoffenheffing. In 2023 wordt deze nog geheven op basis van een 1- of meerpersoonshuishouden. 

Moet ik zelf wat doen voor het wisselen van mijn restafval container in verband met de chip?

De restafval containers zijn voorzien van een chip. Deze chip zit vanaf 2022 in alle nieuwe containers. De chip hoort bij de container en het adres, wanneer een wisseling plaatsvindt zal er een nieuwe container met chip aan uw adres worden gekoppeld. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. Als uw container kapot is gegaan of is verdwenen dan kunt u bij de gemeente een nieuwe aanvragen. Ook is het mogelijk om uw container om te ruilen voor een andere grootte. Of om uw container in te leveren.

Wat mag ik in welke bak doen?

Door de manieren van scheiding van afval door een aparte papierbak, een GFTE bak en PMD zakken is het aantal aangeboden rest afval de afgelopen jaren gedaald. Twijfelt u wat in welke bak mag? Kijk dan op de pagina over inzamelen van huishoudelijk afval. 

U deelt persoonsgegevens met ons. Wij gaan daar zorgvuldig mee om. U leest er meer over in onze privacyverklaring en privacyrechten.