Afvalcontainer aanvragen, omwisselen of inleveren

Vraag een nieuwe afvalcontainer aan als uw container kapot of kwijt is. Of overweeg dit wanneer u hooguit eens per 6 weken uw container aan de straat zet. Heeft u een klein defect aan uw container? Dan repareren wij deze graag.

Container kapot of kwijt? 

Bent u uw container kwijt of is deze kapot? Of bent u nieuw komen wonen in deze gemeente? Dan kunt u hier eenvoudig een nieuwe aanvragen. Is uw container te groot of te klein? Ook die aanvragen zijn mogelijk.

logo DigiDNu een afvalcontainer aanvragen of omwisselen 

Moet ik zelf wat doen voor het wisselen van mijn restafval container in verband met de chip?

De restafval containers zijn voorzien van een chip. Deze chip zit vanaf 2022 in alle nieuwe containers. De chip hoort bij de container en het adres, wanneer een wisseling plaatsvindt zal er een nieuwe container met chip aan uw adres worden gekoppeld. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. Als uw container kapot is gegaan of is verdwenen dan kunt u bij de gemeente een nieuwe aanvragen. Ook is het mogelijk om uw container om te ruilen voor een andere grootte. Of om uw container in te leveren.

Wat mag ik in welke bak doen?

Door de manieren van scheiding van afval door een aparte papierbak, een GFTE bak en PMD zakken is het aantal aangeboden rest afval de afgelopen jaren gedaald. Twijfelt u wat in welke bak mag? Kijk dan op de pagina over inzamelen van huishoudelijk afval. 

U deelt persoonsgegevens met ons. Wij gaan daar zorgvuldig mee om. U leest er meer over in onze privacyverklaring en privacyrechten.