Afvalcontainer aanvragen, omwisselen of inleveren

Vraag een nieuwe afvalcontainer aan als uw container kapot of kwijt is. Of overweeg dit wanneer u hooguit eens per 6 weken uw container aan de straat zet. Heeft u een klein defect aan uw container? Dan repareren wij deze graag.

Container kapot of kwijt? 

Bent u uw container kwijt of is deze kapot? Of bent u nieuw komen wonen in deze gemeente? Dan kunt u hier eenvoudig een nieuwe aanvragen. Is uw container te groot of te klein? Ook die aanvragen zijn mogelijk.

Vraag een afvalcontainer aan

Restafval container omwisselen voor ander formaat?

Het omwisselen van het volume van een restafval container kost €35,50 per omwisseling. Per 1 januari 2024 wordt de heffing bepaald op de grote van uw restafval container. Voor een heel jaar betaalt u voor een 140 liter container €274,80 en voor een 240 liter €374,80. Wisselt u tijdens het jaar dan wordt dit later gecorrigeerd, bekijk hieronder het rekenvoorbeeld.

Hoe worden de kosten berekend, rekenvoorbeeld

U wisselt op 15 juni van een grote restafval container naar een kleine restafval container.

U heeft in februari een heffing ontvangen van €374,80, dat is over 12 maanden. In de periode had u van januari tot en met juni moeten betalen voor een grote container en vanaf juli tot en met december voor de kleine container. U krijgt in dat geval via de afvalstoffenheffing €50 terug.

Het omwisselen van de container kost €35,50. In het jaar erna wordt u aangeslagen voor het lage tarief.

U wisselt op 14 mei van een kleine restafval container naar een grote restafval container.

U heeft in februari een heffing ontvangen van €274,80, dat is over de 12 maanden. In de periode had u van januari tot en met mei moeten betalen voor een kleine container en vanaf juni tot en met december voor een grote. U betaalt in dat geval via de afvalstoffenheffing €58,33 voor de grotere container in dat jaar. Het omwisselen van de container kost €35,50. In het jaar erna wordt u aangeslagen voor het hoge tarief.

Wat mag ik in welke bak doen?

Door de manieren van scheiding van afval door een aparte papierbak, een GFTE bak en PMD zakken is het aantal aangeboden rest afval de afgelopen jaren gedaald. Twijfelt u wat in welke bak mag? Kijk dan op de pagina over inzamelen van huishoudelijk afval. 

U deelt persoonsgegevens met ons. Wij gaan daar zorgvuldig mee om. U leest er meer over in onze privacyverklaring en privacyrechten.