Uitweg aanleggen of wijzigen

Als u een uitweg wilt aanleggen, verwijderen, of wijzigen bij uw bedrijf of woning, heeft u een omgevingsvergunning nodig.

Uitweg aanleggen, verwijderen of wijzigen

Voor het aanleggen, verwijderen of wijzigen van een uitweg heeft u een omgevingsvergunning nodig. U moet de aanvraag indienen bij de gemeente.

De gemeente onderzoekt bijvoorbeeld of de uitweg leidt tot verkeersonveilige situaties en of het openbaar groen wordt aangetast. De gemeente toetst dit met de Beleidsregels uitwegen
Beleidsregels uitwegen De Ronde Venen 2016 zijn te vinden op www.overheid.nl.

logo DigiDEen aanvraag doen om een uitweg aan te leggen, te verwijderen of te wijzigen via DigiD

Zonder inloggenEen aanvraag doen om een uitweg aan te leggen, te verwijderen of te wijzigen zonder inloggen

De uitweg die u wilt aanleggen, verwijderen of wijzigen moet aan een gemeentelijke weg liggen. Ligt de inrit aan een rijksweg of provinciale weg? Dan vraagt u een omgevingsvergunning aan via www.omgevingsloket.nl.

Voor de aanvraag uitweg worden leges berekend, en de kosten voor het aanleggen, verwijderen of wijzigen van de uitweg betaalt u zelf.

Zo vraagt u een omgevingsvergunning uitweg aan:

  • U vraagt de omgevingsvergunning uitweg aan bij de gemeente waarin u woont.
  • Uw aanvraag wordt beoordeeld.
  • Heeft u na 4 weken geen bericht van de gemeente ontvangen dat het aanleggen van de uitweg tot problemen leidt? Dan kunt u de uitweg aanleggen.
  • Besluit de gemeente uw aanvraag te weigeren? Dan kunt u bezwaar tegen dat besluit indienen.
  • U betaalt zelf de aanleg-, aanpassings-, en verwijderkosten van de uitweg. 

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

U deelt persoonsgegevens met ons. Wij gaan daar zorgvuldig mee om. U leest er meer over in onze privacyverklaring en privacyrechten.