Openbare toiletten

Hoge nood. Dat hebben we allemaal wel eens. En op dat moment vraag je je af: waar kan ik naar het toilet? Heb ik nog ergens 50 eurocent? Is het toilet geschikt voor mindervaliden? Moet ik het maar ophouden tot ik thuis ben? Maar wat als dat geen optie is en u door een chronische ziekte of fysieke of mentale beperking niet kunt wachten tot thuis? 

Dit kan anders! Daarom brengen we de organisatie HogeNood onder de aandacht. Via een app is te zien welke toiletten in de buurt beschikbaar zijn, rolstoelvriendelijk zijn, gratis zijn of waar u moet betalen en hoe u er het snelste komt. Heel handig voor iedereen met hoge nood. De app is gratis te downloaden in de Google Play store en Apple Store.

Aandacht voor opengestelde toiletten 

Er zijn al meerdere toiletten in De Ronde Venen te vinden via de app. Dit aantal willen we graag omhoog brengen. Meer opengestelde toiletten maken de omgeving niet alleen aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf, maar het voorkomt ook dat mensen gezondheidsproblemen ontwikkelen/verergeren (door ophouden en minder drinken) en ongelukjes. Daarnaast kan het tekort aan opengestelde toiletten mensen ervan weerhouden naar een evenement te gaan, uit eten te gaan of te gaan winkelen. Wij hopen dat zoveel mogelijk openbare toiletten worden aangemeld, zodat wij samen gemeente De Ronde Venen nog aantrekkelijker kunnen maken voor inwoners en bezoekers. 

Wilt u een toilet aanmelden?  

Dat kan via het aanmeldformulier op de website van HogeNood.  Dit is gratis. 

Vragen? 

Heeft u nog vragen over de HogeNood app? Dan kunt u terecht bij Jarieke Heemskerk. Haar e-mailadres is j.heemskerk@derondevenen.nl.