Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

 • Feestelijke afsluiting van het plantseizoen met de Rondeveense Boomfeestdag

  26 maart 2024

  Op 20 en 21 maart staken honderden leerlingen van groep 6, 7 en 8 uit De Ronde Venen de handen uit de mouwen tijdens de Rondeveense Boomfeestdagen. In diverse hoeken van de gemeente hebben kinderen samen met lokale bestuurders en vrijwilligers bijgedragen aan een groenere en gezondere omgeving door gemeentelijk groen te snoeien en te knotten.

 • Workshop ‘maak je eigen tuin klimaatbestendig’ op 28 maart

  26 maart 2024

  Op donderdagavond 28 maart vindt bij NME Centrum De Woudreus de workshop ‘Maak je tuin klimaatbestendig’ plaats. Het klimaat verandert en dat merken we. Tijdens (steeds vaker voorkomende) warme dagen loopt de temperatuur hoog op in je tuin, en tijdens (langdurige) piekbuien loopt het water soms niet meer weg.

 • Hugo de Vriespark verrijkt met historisch beeld

  In hartje Abcoude prijkt sinds kort een beeld met het portret van een ooit internationaal vermaard wetenschapper: Hugo de Vries. Burgemeester Maarten Divendal en vrijwilliger Ellen van Donk onthulden vrijdag in het gelijknamige park een stenen zuil met plaquette van de voormalige hoogleraar plantkunde.

 • Belangrijke stap voor nieuwbouw Koningin Julianaschool Wilnis

  Met het tekenen van een intentieovereenkomst hebben het bestuur van de Koningin Julianaschool in Wilnis en de gemeente op 5 maart een belangrijke stap gezet voor de bouw van een nieuwe school. In de overeenkomst staat hoe gemeente en bestuur zo snel mogelijk tot een nieuw gebouw willen komen en wat de uitgangspunten daarvoor zijn. Gezamenlijk gaan ze de mogelijkheid onderzoeken van een toekomstbestendig gebouw waarin meerdere functies worden gecombineerd. Naar verwachting is dit onderzoek na de zomer van 2024 afgerond.

 • Nieuwe woningen en klompenpad voor Baambrugge

  26 maart 2024

  De bouw van woningen op het terrein van de voormalige boerderij aan de Rijksstraatweg 85 in Baambrugge is een stap dichterbij. De gemeenteraad stelde op 29 februari het bestemmingsplan vast, waardoor er 16 woningen kunnen komen.

 • De Luistertafel: plek waar inwoners zich gehoord en gezien voelen

  28 februari 2024

  Vanaf 28 februari 2024 kunnen inwoners die zich niet gehoord of gezien voelen door de gemeente terecht bij De Luistertafel. Via www.derondevenen.nl/deluistertafel geven inwoners aan wat hen dwarszit en waar zij het gevoel hebben niet voldoende te worden geholpen. Daarnaast kunnen inwoners laten weten hoe zij graag zien dat dit probleem wordt opgelost. De gemeente gaat hier vervolgens mee aan de slag en zorgt dat de inwoner op de juiste manier geholpen wordt. Woensdag 28 februari is De Luistertafel met daarbij de fysieke ruimte in het gemeentehuis feestelijk geopend.

 • Welke naam krijgt het nieuwe bedrijventerrein in Mijdrecht?

  04 april 2024

  De Ronde Venen krijgt een nieuw bedrijventerrein. Ten noorden van de huidige N201 komt de komende jaren 8 hectare grond beschikbaar om de groei van bedrijvigheid op te vangen. Bij een nieuw bedrijventerrein hoort ook een nieuwe, toepasselijke naam. Inwoners en ondernemers met goede ideeën voor de nieuwe naam, worden van harte uitgenodigd hun suggesties te melden. De indieners van de drie beste suggesties ontvangen een cadeaubon.

 • Eerste Monumentencafé in De Ronde Venen

  26 maart 2024

  Gemeente De Ronde Venen nodigt monumenteigenaren en erfgoedliefhebbers uit voor het eerste Monumentencafé. Dit evenement focust zich op het verduurzamen van historische gebouwen. Op woensdagavond 27 maart 2024 vindt het Monumentencafé plaats bij Fort Nigtevecht. De avond biedt de kans om kennis te delen, advies te krijgen en inspiratie op te doen voor het duurzaam onderhouden en verbeteren van monumenten.

 • Wilnis heeft nieuwe ontmoetingsplek voor de jeugd

  Jongeren uit De Ronde Venen kunnen op verschillende plekken elkaar buiten ontmoeten. Dat is het idee achter een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren een eigen hangplek hebben. Mijdrecht heeft sinds een half jaar een ontmoetingsplek en Wilnis nu ook. Het jongerenwerk, de politie en de gemeente waren aanwezig bij de opening.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2024

  20 februari 2024

  Eind februari 2024 zijn de jaarlijkse aanslagen gemeentelijke belastingen verzonden. De aanslag ontvangt u in de brievenbus of in de berichtenbox van MijnOverheid.
  Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en de onroerendezaakbelasting (OZB). Op de aanslag staat ook de nieuwe WOZ-waarde 2024.