Inkomensondersteuning chronisch zieken en gehandicapten

Gemeente de Ronde Venen wil inwoners met een laag- tot middeninkomen en hoge zorgkosten als gevolg van een chronische ziekte of handicap tegemoetkomen. Heeft u door een chronische ziekte en/of beperking hoge ziektekosten? Dan kunt u misschien een inkomensondersteuning van €100,- per jaar vanuit de gemeente krijgen.

U heeft in 2013 een tegemoetkoming van de WTCG (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten) ontvangen.

of

U heeft de afgelopen twee jaar het eigen risico van uw zorgverzekering opgemaakt.

of

U heeft het eigen risico van afgelopen jaar en dit jaar opgemaakt.

en:

• U bent inwoner van gemeente De Ronde Venen.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit, u verblijft rechtmatig in Nederland of u bent aan Nederlander gelijk gesteld.
  • U verblijft niet in de gevangenis of huis van bewaring.
  • Uw maandelijkse ( gezins- )inkomen bedraagt niet meer dan 120% van de bijstandsnorm die voor uw gezinssituatie geldt. (In het aanvraagformulier vindt u de netto bedragen van de bijstandsnorm per gezinssituatie)

Kosten zijn niet van toepassing of niet gespecificeerd. Link naar meerkosten.nl.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren?

Vraag dan hulp bij het Servicepunt.

U kunt maximaal één keer per jaar, vanaf 1 januari tot en met 31 december, de inkomensondersteuning aanvragen. Let op dat u wel aan de voorwaarden voldoen en de gevraagde documenten bij het formulier voegt.

U stuurt het ingevulde formulier met de gevraagde documenten naar de gemeente

U verstuurt het per post naar: Gemeente De Ronde Venen, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

Ontving u al eerder tegemoetkoming?

Dan krijgt u de volgen tegemoetkoming niet automatisch. U moet dus ieder jaar opnieuw een aanvraag doen.

Zijn er meerdere personen in een huishouden met hoge zorgkosten?

Dan kunnen al deze personen een aanvraag doen.