Wegafsluiting aanvraag

Aanvraag verkeersmaatregelen voor werkzaamheden aan de weg in De Ronde Venen

Als het voor de uitvoering van werkzaamheden in De Ronde Venen nodig is om de weg helemaal of gedeeltelijk af te sluiten, moet u hiervoor toestemming vragen. Deze toestemming is nodig om alle afsluitingen of werkzaamheden op elkaar af te stemmen en zo de bereikbaarheid te verzekeren.

Voor de start van de werkzaamheden verzorgt de gemeente De Ronde Venen een bericht met verkeersinformatie over de (gedeeltelijke) wegafsluiting. Deze informatie wordt gestuurd naar de hulpdiensten en andere.

Niet tijdens de spits

Op doorgaande wegen, bus routes Syntus B.V. en doorgaande fietsroutes mag alleen buiten de spits (tussen 9.00 en 16.00 uur) gewerkt worden. Als het niet mogelijk is om binnen deze tijden de werkzaamheden uit te voeren, dan is minimaal 4 weken van tevoren overleg nodig met de gemeente om te bekijken op welke manier de werkzaamheden op de locatie uitgevoerd kunnen worden en welke verkeersmaatregelen nodig zijn.

Let op: Als bussen tijdelijk moeten worden omgeleid, is het nodig om minimaal 4 weken vooraf overleg te hebben met Syntus B.V. over de mogelijkheden.

Toestemming voor de tijdelijke verkeersmaatregelen vraagt u aan via het aanvraagformulier “melding tijdelijke wegafsluiting” en een verkeersplan. Het formulier (met bijlagen) moet u minimaal twee weken van tevoren indienen via beheeropenbareruimte@derondevenen.nl. Vul het formulier zo volledig mogelijk in voor een snelle afhandeling.