Vergunning nodig voor de installatie van warmte- en koudeopwekking?

Wilt u uw woning voorzien van een installatie die geschikt is voor zowel warmte- als koudeopwekking, zoals bijvoorbeeld een airconditioningsysteem of een warmtepomp. Dan heeft u hier soms een omgevingsvergunning voor nodig.

Systeem voor warmte- en koudeopwekking

Met een installatie voor warmte- en koudeopwekking bedoelen we een installatie voor het functioneren van een bouwwerk of een gedeelte daarvan, die een belangrijke voorziening is van niet-bouwkundige aard.

Hieronder vallen installaties zoals airconditioningssystemen (airco’s) en warmtepompen, maar ook andere soortgelijke installaties of systemen.

Wanneer is er een vergunning nodig en wanneer niet 

Over het algemeen geldt hiervoor een vergunningplicht. Dat betekent dat u een vergunning nodig heeft. Weet u niet of uw woning een monument is of ligt binnen beschermd dorpsgezicht? Kijk dan op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website. 

Komt u hier zelf niet uit? Bel of mail ons dan. Telefonisch zijn wij te bereiken via 0297 29 16 16. Of stuur een e-mail naar gemeente@derondevenen.nl.

In de folder Warmte- en koudeopwekking kunt u snel controleren of er daadwerkelijk een vergunning voor uw installatie nodig is.