Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Heeft u zorg of ondersteuning (Wmo en jeugdhulp) nodig? En zoekt u iemand die met u meedenkt of u helpt met uw aanvraag? Dan kunt u gratis onafhankelijke hulp krijgen. Dit heet cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner denkt mee en geeft advies.

De cliëntondersteuner helpt u bijvoorbeeld met:

  • het voorbereiden op een ´keukentafelgesprek´ met de gemeente.
  • afspraken met het UWV.
  • het aanvragen van zorg of een hulpmiddel in uw huis.
  • het invullen van uw Persoonsgebonden Budget (PGB).

Alle inwoners van De Ronde Venen hebben volgens de wet Wmo en de Jeugdwet recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning. Ook mensen die al zorg en ondersteuning krijgen, of die mantelzorg geven, kunnen (meerdere keren) gebruik maken van cliëntondersteuning.

MEE Utrecht

Ondersteunt inwoners bij zaken op het gebied van Wmo, jeugdhulp of werk en participatie. Zo biedt zij bijvoorbeeld ondersteuning bij het opstellen van een persoonlijk plan, het aanvragen van een Persoonsgebonden budget (PGB) of de voorbereiding van een gesprek met de gemeente of zorgaanbieder.
Als u gebruik wilt maken van de gratis onafhankelijke ondersteuning kunt u contact opnemen met MEE Utrecht, Gooi & Vecht, T. 030 264 22 55 of E. clientondersteuning@mee-ugv.nl.

Eigen Plan

Ondersteunt bij het opstellen van een familiegroepsplan als u daar met mensen uit uw omgeving niet samen uitkomt.
Een Eigen Plancoach is een onafhankelijke coördinator die alle benodigde informatie verzamelt en mensen uitnodigt om samen een plan te maken. Hulpverleners gaan dan werken op basis van dat plan.
Eigen Plan, T. 06 52 00 03 60 of E. contact@eigen-plan.nl.

In De Ronde Venen wordt cliëntondersteuning verzorgd door MEE Utrecht en Eigen Plan. U kunt cliëntondersteuning aanvragen door contact op te nemen met één van deze organisaties.