Nieuws

De laatste nieuwsberichten en actualiteit van De Ronde Venen vindt u hier. Oudere nieuwsberichten kunt u vinden via Webarchief (link rechts onderaan de pagina).

• Inwonersbijeenkomst over herinrichting van het Oude Spoor tussen Mijdrecht en Wilnis

26 maart 2024

Gemeente De Ronde Venen onderzoekt de mogelijkheden voor herinrichting van het Oude Spoor. Het gaat om het gedeelte tussen de Rondweg in Mijdrecht en de Ir. Enschedeweg in Wilnis (N212). Veel inwoners gebruiken en waarderen het Oude Spoor en de gemeente vindt het belangrijk om met hen in gesprek te gaan om te horen wat zij belangrijk vinden om te behouden en verbeteren.

• Geld voor knotbomen en bloemrijke slootkanten in het buitengebied

17 april 2024

Gemeente De Ronde Venen stelt subsidie beschikbaar voor het plaatsen of herstellen van kleine landschapselementen op erven in het buitengebied. Deze subsidie komt voort uit het provinciaal initiatief 'Kleine Landschapselementen'. Daarin werkt de gemeente samen met meerdere Utrechtse gemeenten, waaronder de gemeenten Stichtse Vecht en Woerden. Vanuit dit initiatief stelt de provincie subsidie beschikbaar voor eigenaren of gebruikers van agrarische grond. De kleine landschapselementen, variërend van knotbomen en houtsingels tot geriefhoutbosjes en bloeiende slootkanten, dragen bij aan de biodiversiteit. In aansluiting op dit initiatief biedt gemeente De Ronde Venen nu ook subsidie voor kleine landschapselementen op particuliere erven in het buitengebied.

• Tijdelijke afsluiting Dorpsbrug Baambrugge

26 maart 2024

Op vrijdag 2 februari staat de dorpsbrug Baambrugge open van 10.00 uur tot uiterlijk 10.30 uur. Tijdens die periode kan verkeer dus geen gebruikmaken van de brug. De brug staat open om nauwkeurige metingen te kunnen doen.

• Hoge nood in De Ronde Venen? App wijst inwoners op dichtstbijzijnde toilet

26 maart 2024

Gemeente De Ronde Venen wil graag de toegankelijkheid voor alle inwoners verbeteren. Daarom zet de gemeente zich in om het aantal openbare en semiopenbare toiletten uit te breiden. Dit kan bijvoorbeeld via de HogeNood-app. Via de HogeNood-app zien inwoners welke toiletten in de buurt beschikbaar zijn, welke voorzieningen deze toiletten hebben en hoe ze er het snelste komen. De gemeente roept ondernemers op om hun toilet open te stellen voor iedereen en zich aan te melden voor deze app.

• Explosieven gevonden op bedrijventerrein Mijdrecht

26 maart 2024

In een slibdepot van een bedrijf aan de Constructieweg in Mijdrecht zijn explosieven en munitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Op de woensdagen 31 januari, 7 en 14 februari worden de aangetroffen explosieven gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Dit vindt plaats op een speciaal ingerichte veilige plek op het terrein.

• Inloopavond ‘De Meijert’ druk bezocht

26 maart 2024

Er kwamen, ondanks het slechte weer, toch veel belangstellenden naar de inloopavond over de bouwplannen ‘De Meijert’ in Mijdrecht. De ontwikkelaars en de gemeente gaven dinsdag 23 januari 2024 informatie over de huidige plannen, de planning, de ontwerpbestemmingsplannen en onderwerpen zoals parkeren en groen.

• Winnaars sportverkiezingen bekendgemaakt tijdens drukbezocht Sportgala

26 maart 2024

Tijdens een zeer drukbezocht Sportgala zijn vrijdagavond 26 januari de winnaars van de sportverkiezingen bekendgemaakt. Niels Immerzeel is verkozen tot Sportman van het jaar 2023 en Janneke van der Meulen tot Sportvrouw. Michiel Mouris kreeg de prijs van Sporttalent en Rob van Zijtveld de prijs van Sportvrijwilliger. Het team van FC Abcoude 1 is verkozen tot Sportploeg van het jaar en Jan Bakker won de prijs in de nieuwe categorie Sporter 55+.

• Explosief aangetroffen op bedrijventerrein Mijdrecht

26 maart 2024

In het slibdepot op het bedrijventerrein in Mijdrecht is een explosief uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig in verband met het ruimen van het explosief. In verband met de veiligheid zijn wegen in een straal rond het depot afgezet en gebouwen ontruimd.

• Interesse in de lokale politiek? Neem deel aan de cursus Politiek Actief!

26 maart 2024

(De cursus is inmiddels volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk)

Voelt u zich betrokken bij de lokale politiek? Altijd al willen weten wat de taken zijn van de gemeenteraad? Overweegt u wellicht zelf politiek actief te worden? Dan is deelname aan de door de gemeente georganiseerde cursus Politiek Actief een echte aanrader. De gratis cursus geeft inzicht in de wereld van de lokale politiek en is bedoeld voor inwoners die daar meer over willen weten en wellicht zelf politiek actief willen worden.

• Criminaliteit in De Ronde Venen verder gedaald

De criminaliteit in De Ronde Venen is in 2023 verder gedaald. In vergelijking met 2022 daalde de criminaliteit met 3 procent, van 1257 naar 1218 gevallen. Met name het aantal woning- en bedrijfsinbraken nam af. De daling in De Ronde Venen met 3 procent steekt positief af tegenover de cijfers in de regio Midden-Nederland. Daarin nam de criminaliteit toe met 3 procent.