Marktstandplaats

Wilt u een standplaats op de markt? Dan heeft u een vergunning nodig. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente.

In de gemeente zijn twee donderdagmarkten, één in Mijdrecht en één in Abcoude. De donderdagmarkt in Abcoude wordt door de gemeente georganiseerd. De donderdagmarkt van Mijdrecht wordt georganiseerd door Stichting Markt Mijdrecht.

Mijdrecht

Voor vragen over de markt Mijdrecht of het aanvragen van een marktstandplaats in Mijdrecht kunt u terecht bij Peter Vermeij van de Stichting Markt Mijdrecht via T. 06 53 41 11 20.

Abcoude

Wilt u op de donderdagmarkt in Abcoude een eenmalige of vaste standplaats? Hiervoor heeft u een vergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente via DigiD. De gemeente zal dan controleren of er plaats beschikbaar is en of u in aanmerking komt voor de vergunning. De gemeente kan uw aanvraag goedkeuren of weigeren.

logo DigiDNu een vergunning aanvragen voor een marktstandplaats in Abcoude

Als u een aanvraag of melding doet, heeft de gemeente uw persoonsgegevens nodig. De gemeente behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hoe de gemeente met uw persoonsgegevens moet omgaan.

De belangrijkste regels zijn:

• De persoonsgegevens waar de gemeente om vraagt, zijn nodig voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
  • De gemeente registreert en verwerkt uw gegevens op een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige manier.
  • De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor het verwerken van uw aanvraag of melding (of voor iets wat daar rechtstreeks verband mee heeft).
  • Uw persoonsgegevens blijven niet langer bewaard dan nodig is voor het verwerken van uw aanvraag of melding.
  • Andere organisaties krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is.
  • Als u hierom vraagt, dan vertelt de gemeente u waarvoor de gegevens nodig zijn en wat ermee gebeurt.