U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Aanvragen vergunningen

Start u een horecabedrijf? Dan heeft u vaak een exploitatievergunning nodig. Als u een standplaats op de openbare weg wilt, heeft u ook een vergunning nodig.

• eHerkenning aanvragen

Bedrijf starten en vestigen EHerkenning is een digitale handtekening voor bedrijven en organisaties. Voor een aanvraag bij de gemeente heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2 nodig.

• Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen

Bedrijf starten en vestigen Bedrijven die schade aan het milieu veroorzaken, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig.

• Kinderopvang starten

Bedrijf starten en vestigen Wat moet u doen om een kinderopvang, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of peuterspeelzaal te starten?

• Horecabedrijf starten

Bedrijf starten en vestigen Wilt u een horecabedrijf starten? Dan heeft u vaak een exploitatievergunning nodig. Voor het schenken van alcohol of het plaatsen van een gokautomaat, moet u ook een vergunning aanvragen.

• Standplaats op de openbare weg of op de markt

Bedrijf starten en vestigen Wilt u bijvoorbeeld een ijskraam, oliebollenkraam of een kraam voor promotie neerzetten? Of wilt u graag een kraam op de weekmarkt van Abcoude of Mijdrecht?

• Bibob-onderzoek

Inkoop en aanbesteding Als u een vergunning of subsidie aanvraagt of meedoet aan een aanbesteding, kan de gemeente een Bibob onderzoek doen.